Territori

Medi Ambient dóna un termini de tres mesos per evacuar els micos de Camarles

query_builder   10 maig 2004 18:55

event_note Nota de premsa

Medi Ambient dóna un termini de tres mesos per evacuar els micos de Camarles

La Direcció General del Medi Natural suspèn la inscripció de Camarley, SL, al Registre de Centres de Cria i Experimentació

La Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge ha resolt suspendre la inscripció de la societat CAMARLEY, SL, al Registre de Centres de Cria, Subministradors i Usuaris d’Animals d’Experimentació. Aquesta suspensió arriba quan el Jutjat Contenciós Administratiu número 2  de Tarragona encara no s’ha pronunciat sobre les llicències d’activitats revocades per l’Ajuntament de Camarles (Baix Ebre).

En un termini màxim de tres mesos, l’empresa haurà de dur a terme les actuacions necessàries per evacuar els animals existents actualment al centre. Mentre es mantingui aquesta suspensió, no podran ingressar nous macacos a la granja.

Antecedents

El 24 d’octubre de 2003, el Departament de Medi Ambient, a petició de l’Ajuntament, va comissar els primats de la granja de Camarles. Uns mesos més tard, el Ple municipal de 3 de desembre de 2003 va declarar la nul·litat de la llicència d’obres i activitats i, per tant, des d’aquella data, l’empresa ja no disposava d’autoritzacions per funcionar. A continuació, l’empresa va interposar un recurs contra l’Acord del Ple al Jutjat Contenciós Administratiu número 2  de Tarragona, el qual encara no s’ha pronunciat. Finalment, el dia 6 d’abril, l’Ajuntament de Camarles va acordar l’aixecament del comís preventiu dels 298 primats que hi havia a la granja.