Territori

La gestió de residus industrials per internet

query_builder   25 juliol 2003 12:47

event_note Nota de premsa

La gestió de residus industrials per internet

Es podran realitzar els tràmits de gestió a través del web de la Junta de ResidusGestors, productors i transportistes de residus disposaran del seu accés telemàtic a partir de l’última setmana de setembre

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui l’Ordre per la qual s’aprova el procediment de formalització telemàtica dels procediments de gestió de residus de manera que, a partir de l’última setmana de setembre, es podran fer a través d’internet. La tramitació de la documentació de control i seguiment de residus, la sol.licitud d’inscripció en el Registre de productors de residus industrials i els seus tràmits relacionats a través d’internet es farà mitjançant l’aplicació informàtica elaborada per la Junta de Residus. El nou programa possibilitarà també presentacions de resums mensuals, pagament de taxes o obtenció de còpies.

El Departament de Medi Ambient vol apropar i facilitar al ciutadà les tasques administratives i ampliar els canals d’informació i prestació per tramitar la documentació a través del web de la Junta de Residus http//junres.gencat.net

El nou programa telemàtic garanteix la identitat, la conservació de la informació, l’accessibilitat i la confidencialitat de les dades. A través del web , les vint-i-quatre hores dia i tos els dies de l’any es podran utilitzar aquest nou servei.

Les persones gestores de residus han de presentar obligatòriament un resum mensual de residus gestionats. Aquestes dades van al Registre de productors de residus industrials on hi consten les dades d’identificació dels diferents productors de residus industrials de Catalunya. Els usuaris, doncs, que podran fruir del nou servei telemàtic són els productors, transportistes i gestors de residus. Per cursar les documentacions l’usuari disposarà d’un codi personal per tramitar la documentació i un segon codi en funció del tipus de transacció sol.licitada. A partir de l’última setmana de setembre, els productors, transportistes i gestors de residus disposaran ja dels seus propis codis, contrasenyes i targetes amb coordenades.

Les taxes que aplica la Junta de Residus per la documentació de control, seguiment de residus i les taxes per la incorporació al Registre de productors de residus industrials que es tramitin per via telemàtica es podrà pagar amb targetes de crèdit.

Per verificar l’eficàcia real dels nous programes i aplicacions telemàtiques, la  Junta de Residus, del Departament de Medi Ambient, va realitzar durant el mes de maig una prova pilot en 11 empreses productores, gestores i de transport de residus.