Territori

L'acció del Govern de la Generalitat permet l'augment de les primes per tractament de purins en gairebé un 10 %

query_builder   27 desembre 2002 18:11

event_note Nota de premsa

L'acció del Govern de la Generalitat permet l'augment de les primes per tractament de purins en gairebé un 10 %

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha manifestat la seva satisfacció per la creació, per part  del Govern de l’estat, d’un Reial Decret que establirà un augment del 9’65 % de les primes per al tractament de purins, cosa que suposa que la prima actual de 0’0271 €/kWh (4,51 pts) passarà a ser de 0’0298 €/kWh (4’95 pts) i garantirà així la viabilitat de les plantes de cogeneració com a mètode de gestió dels excedents de les dejeccions ramaderes.

La modificació, reiteradament instada pel Govern de la Generalitat, permetrà gestionar els excedents de purins que existeixen en l’actualitat, donant així solució a un problema que s’estén per diferents comarques catalanes.

“Aquesta notícia ens ha de permetre endreçar la situació que tenim ara. Les plantes han de poder donar resposta al creixement que experimentat fa uns anys i que, malauradament, encara no ha quedat resolt, i no ha de suposar -adverteix Espadaler- una excusa per augmentar la cabana porcina ni per planificar nous creixements”.

“Aquesta mesura s’afegeix a les que ja ha pres el Departament de Medi Ambient de promoure la prevenció de la generació de les dejeccions ramaderes, la correcta gestió dels purins, i facilitar l’abandonament voluntari i definitiu d’aquelles explotacions porcines que no puguin assolir el desenvolupament sostenible que requereix l’activitat en zones vulnerables, en el marc de l’estratègia d’ordenació del sector porcí a Catalunya en la seva vessant ambiental”, ha dit el conseller de Medi Ambient.