Territori

Espadaler: "Aquesta setmana Barcelona és la capital mediterrània del medi ambient"

El conseller ha assistit a la inauguració del Saló Ecomed-Pollutec i ha inaugurat el Fòrum Mediterràni de Sostenibilitat

query_builder   11 març 2003 13:54

event_note Nota de premsa

Espadaler: "Aquesta setmana Barcelona és la capital mediterrània del medi ambient"

El conseller ha assistit a la inauguració del Saló Ecomed-Pollutec i ha inaugurat el Fòrum Mediterràni de Sostenibilitat

El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha assistit aquest matí a la inauguració de la quarta edició del Saló Ecomed-Pollutec que se celebra a Fira de Barcelona des d’avui i fins el 14 de març. A continuació, ha presidit la inauguració del 1r. Fòrum Mediterrani de Sostenibilitat. El conseller ha destacat que “aquest Fòrum ens permetrà fer aproximacions al desenvolupament sostenible des de diferents perspectives com pot ser la institucional i la empresarial”.

El Saló Ecomed-Pollutec és el Saló Internacional de la Energia i del Medi Ambient que reuneix cada dos anys a administracions públiques, empreses, agents socials i experts mediambientals, interessats en el desenvolupament d’una nova forma d’economia que integri la protecció del Medi Ambient.

Amb aquest Saló i amb la celebració del Fòrum, el conseller ha destacat que “aquesta setmana Barcelona és la capital de la mediterrània del medi ambient”. El conseller ha estat acompanyat en aquesta inauguració del Fòrum pel ministre marroquí de Territori, Urbanisme, Habitat i Medi Ambient, Mohamed Elyazghi i pel ministre plenipotenciari responsable de la cooperació Internacional per al Medi Ambient i Desenvolupament de Mónaco, Bernard Fautrier, entre altres autoritats.

El conseller de Medi Ambient oferirà aquesta tarda, a les 16.30h., a la seu del Departament de Medi Ambient, una recepció al ministre marroquí, representants de l’Oficina Nacional de l’Aigua Potable (ONEP) del Marroc, i diferents empresaris d’aquest país.

L’acte forma part de la visita que durà a terme la comitiva marroquina a Catalunya fins el proper divendres, 14 de març, en virtut del conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana (ACA), del Departament de Medi Ambient, i l’ONEP, signat el passat mes de juliol a Rabat, per a intercanviar coneixements i experiències i desenvolupar projectes en els diferents àmbits relacionats amb l’aigua potable, el sanejament i la gestió del medi ambient.

En el decurs de la inauguració el conseller també ha fet referència a la cimera de Johanesburg, celebrada l’estiu passat, on es va posar de relleu la importància del món empresarial en els qüestions mediambientals, un punt que va marcar les diferències respecte les anteriors cimeres.

Avui mateix, a les 18.30h., tindrà lloc la clausura del Fòrum a càrrec del president de la Generalitat, Jordi Pujol, un acte que també comptarà amb la presència del conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler.

Estratègia Mediterrània de Desenvolupament Sostenible

El Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient (CEMA) del Departament de Medi Ambient de la Generalitat i el secretariat de la Comissió Mediterrània de Desenvolupament Sostenible (CMDS) del Pla d’Acció per a la Mediterrània organitzen del 13 al 15 de març a Barcelona una reunió d’experts per avaluar una futura estratègia mediterrània de desenvolupament sostenible.

La reunió, que es preveu que convoqui a més de 60 experts dels diferents països, institucions i representants de la societat civil de la regió mediterrània, té com a objectiu principal analitzar quines han de ser les línies mestres a seguir per a la elaboració d’una futura “Estratègia Mediterrània de Desenvolupament Sostenible”. La reunió s’estructura al voltant de tres eixos principals: medi ambient i recursos naturals, desenvolupament econòmic i igualtat social i governança, i marc polític i legal.

Durant la reunió es presentaran i revisaran els documents preparats sobre aquests eixos i s’analitzarà quins han de ser els punts claus que ha de contenir aquesta futura “Estratègia Mediterrània de Desenvolupament Sostenible”.