Territori

Els Agents Rurals denuncien dos individus per captura de fauna protegida a Sant Celoni

query_builder   26 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals denuncien dos individus per captura de fauna protegida a Sant Celoni

Membres del Cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, van enxampar ahir diumenge, 25 de gener, dues persones caçant al paratge anomenat "Riberes de la Tordera", dins l’àrea privada de Caça B-10013 del terme municipal de Sant Celoni, mentre feien un servei de control cinegètic dins l’àrea.

Els agents van inspeccionar la documentació i les captures realitzades per aquestes persones, comprovant les següents infraccions a les Lleis de Caça 1/1970, de 4 d’abril, de Protecció dels Animals 22/2003, de 4 de juliol i  Codi Penal:

 Captura amb mort de les següents espècies protegides: onze exemplars "d’avió roquer" (Pthyonoprogne rupestris) i un exemplar de "Pit roig" (Erithacus rubecula).

 Practicar la caça sense la documentació exigible

Per aquest motiu, van comissar les captures, més les armes emprades per realitzar aquesta activitat il·legal, molt negativa per a la fauna ornitològica salvatge ja que els ocells insectívors comporten nombrosos beneficis per a l’agricultura i les plagues forestals. Degut a l’estricta protecció legal d’aquests ocells es va procedir a obrir atestat per presumpte delicte contra la fauna.