1. L’objectiu de la modificació és flexibilitzar alguns requisits i que, mentre duri aquest procés, el sector pugui adaptar les instal·lacions a aquestes noves capacitats durant un període addicional de moratòria. S’està treballant en una possible pròrroga d’un any.
darpa{"name":"2025/03/07/08/31/018cf3a5-8722-41ab-aab3-d2ff192049e4.jpg","author":"DARPA","type":"0","location":"0","weight":1372140}

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha estat treballant durant mesos amb el sector per fer arribar una proposta al Ministeri d’Agricultura per modificar el Reial decret i permetre una certa flexibilització en les capacitats de les explotacions, sempre que es compleixin els requisits relacionats amb les condicions ambientals o l’establiment d’un pla de benestar animal, entre altres criteris.

La proposta ha estat treballada amb el Govern d’Aragó, atès que ambdues comunitats autònomes representen més del 60% de la producció porcina a l’Estat espanyol.

Mentre es realitza aquesta modificació i per donar temps al sector en l’adaptació a la nova normativa, s’està treballant amb el Ministeri per aplicar una possible moratòria d’un any.

Cal indicar, però, que mentre no s’apliqui la moratòria, a partir del 9 de març de 2025 totes les granges porcines hauran de complir els requisits establerts pel Reial decret 159/2023, que modifica el Reial decret 1135/2002. Aquest estableix nous requisits respecte a l’espai disponible per animal, les condicions ambientals, els requisits d’infermeria, alimentació i beguda i condicions respecte del material d’enriquiment.