Agència de l'Habitatge de Catalunya

El conseller de Medi Ambient i Habitatge lliura la nova promoció d'habitatges de compra a Badalona

Aquesta nova promoció forma part del procés de remodelació del barri de Sant Roc

query_builder   28 juliol 2004 16:09

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient i Habitatge lliura la nova promoció d'habitatges de compra a Badalona

Aquesta nova promoció forma part del procés de remodelació del barri de Sant Roc

Aquest matí, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, el secretari d’Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, juntament amb l’alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, han lliurat les claus de 94 habitatges que la Generalitat ha construït a Badalona. També hi ha assistit el conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, el director de l’Institut Català del Sòl, Antoni Paradell, i el director de l’Àrea Funcional de Foment de la Delegació del Govern a Catalunya, Josep Maria Cacho.

La nova promoció consta de 96 habitatges i s’han adjudicat en règim de compra a famílies del barri que, actualment, viuen en pisos afectats que seran enderrocats per alliberar el sòl necessari per iniciar una tercera fase de pisos. Els 96 habitatges es reparteixen en dos edificis, cada un dels quals consta de 48 pisos de 55,45 a 71,68 metres quadrats de superfície útil. Els habitatges tenen 2 i 3 habitacions. El preu d’aquests pisos va de 32.387,24 € a 41.866,85 €. Les famílies que hi accediran acompleixen les condicions per esdevenir adjudicatàries d’habitatge de promoció pública, la immensa majoria en condicions de preu subvencionat al 30% en no superar els ingressos de 3,5 vegades el SMI (salari mínim interprofessional).

L’edifici ha estat projectat per l’arquitecte Juli Cortés, qui també ha executat l’obra juntament amb l’arquitecte tècnic Manuel Abad. Les obres han estat realitzades per l’empresa Copcisa. La construcció d’aquests pisos ha comportat una inversió per part de la Generalitat de 4.879.615 €.

Els dos nous blocs formen part del procés de remodelació del barri de Sant Roc de Badalona que consisteix en la substitució de 918 habitatges afectats per patologies estructurals per altres 903, distribuïts en 14 edificis nous. El mes de març de 2001 es van lliurar els primers 184 habitatges de la primera fase d’aquesta actuació. La segona fase preveu els 88 pisos que ja es van lliurar a començaments de mes, els 96 actuals i uns altres 144 que sumen, en total, 328 habitatges. El procés de remodelació es completarà amb una tercera fase de 217 habitatges, i una quarta i última de 174.