- Ho han fet en el marc de l’edició 2025 del Grand Tour de Catalunya DAY que, per primera vegada, té lloc a les comarques lleidatanes
- La directora de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Arantxa Calvera, ha explicat que 25 de les 50 noves experiències enogastronòmiques que s’incorporen als trams 2 i 3 de la ruta turística Grand Tour de Catalunya passen per les comarques de Lleida
- Calvera també ha posat a disposició els serveis i les accions de l’ACT per crear conjuntament un nou context de màrqueting a Catalunya que ha de conduir a la transformació del model turístic català

La directora de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Arantxa Calvera, ha inaugurat avui, a Lleida, l’edició 2025 del Grand Tour de Catalunya DAY que, per primera vegada, té lloc a les comarques lleidatanes. L’acte de benvinguda ha comptat amb la presència del vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, i de la regidora de Cultura, Promoció de la Ciutat i Consum de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch.
Els operadors participants en aquesta jornada han tingut l’oportunitat de viure en primera persona la floració dels presseguers gràcies a experiències diverses a les comarques de l’Urgell, Segrià i les Garrigues, com ara tasts d’oli, vins i formatges i la vista dels camps florits des d’un globus.
Arantxa Calvera ha assegurat que “a la ciutat de Lleida i al conjunt de les comarques lleidatanes, el Grand Tour de Catalunya té un pes especialment potent i té tot el sentit que una trobada d’aquesta envergadura s’hagi fet aquí”. Davant de més de 150 professionals turístics de tot Catalunya, l’ens de promoció turística del Departament d’Empresa i Treball ha presentat les novetats d’aquesta iniciativa turística, un itinerari circular per conèixer els principals atractius patrimonials i naturals de Catalunya en vehicle. La directora de l’ACT ha destacat com a principals línies d’actuació “el posicionament de Catalunya a nivell enogastronòmic amb la ruta Tasta el Grand Tour de Catalunya i incentivar la mobilitat amb la nova eina de gamificació”.
Actualment, el Grand Tour de Catalunya ofereix prop de 400 propostes d’activitats de tot tipus –117 d’elles a la demarcació de Lleida- repartides al llarg de 2.000 quilòmetres de ruta que cadascú pot fer al seu ritme.“En el marc de la promoció del Grand Tour de Catalunya DAY que celebrem avui –ha explicat Calvera- incorporem 50 experiències enogastronòmiques, 25 de les quals a les comarques de Lleida, en els trams 2 i 3”.
Així mateix, la directora de l’ACT ha explicat davant del sector turístic lleidatà les accions de promoció i comercialització que l’Agència Catalana de Turisme durà a terme aquest any. “En el cas de Lleida –ha afirmat Calvera-, un territori amb capacitat de desenvolupament d’activitat turística responsable, compta amb uns recursos que la converteixen en una destinació clau per a Catalunya. S’ajusta perfectament a la nostra estratègia de les 4D, la de desenvolupar un turisme que fomenti la desestacionalització, la desconcentració, la diversificació i l’augment de la despesa”. En la jornada d’avui, la directora de l’ACT ha assegurat que “l’èxit de convocatòria permet donar a conèixer als operadors de Catalunya quina és la proposta turística d’aquest territori, amb l’atractiu més present com és el de la floració”.
Arantxa Calvera també ha posat a disposició tot el que l’ACT ofereix a empreses i professionals, “serveis i accions per crear conjuntament un nou context de màrqueting a Catalunya que ha de conduir a la transformació del model turístic català.”
Aquest 2025, el pal de paller de la promoció és la celebració de la Regió Mundial de la Gastronomia. La directora de l’Agència ha detallat que “en el pla d’accions de l’ACT, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de Lleida, portem la floració de la plana i la neu dels Pirineus a diverses fires i presentacions en l’àmbit estatal com ara València, Sant Sebastià i Barcelona”.