Territori

El conseller de Medi Ambient ha assistit aquesta tarda a l'acte de constitució de la Xarxa de Custòdia del Territori a Vic

query_builder   6 març 2003 18:44

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient ha assistit aquesta tarda a l'acte de constitució de la Xarxa de Custòdia del Territori a Vic

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha assistit aquesta tarda a l’acte de constitució de la Xarxa de Custòdia del Territori que ha tingut lloc a la Universitat de Vic.

Aquesta organització de caràcter tècnic i divulgatiu té com a objectiu impulsar l’ús de la custòdia del territori com a part de l’estratègia de conservació dels recursos i dels valors naturals, culturals i paisatgístics. El Departament de Medi Ambient dóna suport econòmic i material a aquesta Xarxa.

Per tal d’aconseguir els seus objectius, la Xarxa té la voluntat de treballar estretament amb institucions i entitats interessades en posar en pràctica la custòdia del territori com administracions, ajuntaments, entitats veïnals, excursionistes, naturalistes, centres i associacions vinculades a la propietat i al món rural, professionals de l’ordenació del territori, etc.

La proposta de constituir la Xarxa va sorgir arran de la Declaració de Montesquiu de custòdia del territori, aprovada el novembre de 2000. L’oficina tècnica de la Xarxa estarà situada a la Universitat de Vic i, tindrà com a objectiu, assessorar iniciatives i projectes de custòdia del territori; facilitar formació i informació; treballar per aconseguir suport legislatiu i estructural de les administracions i altres organitzacions; fer difusió de la custòdia davant la ciutadania; fer recerca per la custòdia, etc.