Agència Catalana de l'Aigua

El conseller Salvador Milà fa públic a Brussel·les el posicionament del Govern català sobre el Pla Hidrològic Nacional

query_builder   20 febrer 2004 09:53

event_note Nota de premsa

El conseller Salvador Milà fa públic a Brussel·les el posicionament del Govern català sobre el Pla Hidrològic Nacional

Ha fet arribar els Acords de Govern de la Generalitat en aquesta matèria a la comissària de Medi Ambient, Margot Wallström, i al comissari de Política Regional, Michel BarnierDemana al Govern de l’Estat i a la Comissió Europea que es destinin els Fons de Cohesió europeus a la recuperació i a la conservació del Delta de l’EbreSol·licita Fons de Cohesió per garantir futurs subministraments a Catalunya, desvinculats del transvasament Reitera que no acceptarà cap obra de transvasament hidràulic a Catalunya fins que no estiguin definits tots els recursos hídrics disponibles i totes les necessitats reals

Aquest matí, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, s’ha entrevistat a Brussel·les amb Catherine Day, directora general de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, per exposar la postura del Govern de la Generalitat sobre el Pla Hidrològic Nacional (PHN).

Posteriorment, Milà ha fet una roda de premsa conjunta amb el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, per presentar oficialment els Acords de la darrera reunió del Govern de la Generalitat.

En la reunió de Govern de la Generalitat de Catalunya de 17 de febrer de 2004, amb relació a diversos projectes vinculats al Plan Hidrológico Nacional que afecten  Catalunya i, en especial, el Delta de l’Ebre, així com als projectes de transvasament de cabals, els quals estan pendents de dotació de fons estructurals de la Unió Europea, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, es va adoptar la declaració següent:

1. Amb relació a la sol·licitud de fons europeus per al Plan Hidrológico Nacional efectuada per l’Estat Espanyol a la Comissió Europea, el Govern de Catalunya demana al Govern de l’Estat i a la Comissió Europea que es destinin els Fons de Cohesió europeus a la prioritat més urgent per a Catalunya, que és la recuperació i la conservació del Delta de l’Ebre, actuació desvinculada dels projectes de transvasament d’aigua del riu Ebre.

2. De la mateixa manera, el Govern de Catalunya demana que la resta de projectes hidràulics per garantir subministraments futurs i per millorar la qualitat de l’aigua de les conques internes de Catalunya rebin la màxima prioritat en l’assignació dels Fons de Cohesió, ja que estan desvinculats també del transvasament de l’Ebre.

3. El Govern de Catalunya no acceptarà cap obra de transvasament hidràulic en el seu territori fins que no estiguin definits tots els recursos hídrics disponibles i totes les necessitats reals, en el marc d’una nova cultura de l’aigua. Amb aquesta finalitat ja va adoptar un Acord de Govern, amb data de 29 de desembre de 2003, per encarregar els estudis necessaris.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, també ha fet arribar, amb una carta personalitzada, aquests mateixos acords a la comissària de Medi Ambient, Margot Wallström, i al comissari de Política Regional, Michel Barnier.