Territori

El conseller Espadaler rebat el programa mediambiental de Maragall

query_builder   8 novembre 2002 12:15

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler rebat el programa mediambiental de Maragall

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, va rebatre ahir al vespre, durant la inauguració de la Conferència Internacional sobre la Protecció Legal dels Animals a Espanya, celebrada a la Universitat de Barcelona,  les propostes que va fer dimecres el candidat socialista, Pasqual Maragall, en matèria mediambiental.

Per a Espadaler, “aquesta iniciativa, i tot el conjunt de propostes que es van fer ahir em semblen un decebedor exercici d’allò que se’n diu “tallar i enganxar”. Em pregunto perquè el vol aquest síndic de greuges mediambiental O bé per conciliar la posició de les associacions de veïns de Barcelona amb l’alcalde Clos, en relació a tots els aspectes del Fòrum 2004, o bé per conciliar les postures dels alcaldes de Reus, de Tortosa o de Barcelona, tots ells socialistes, que són radicalment oposades en matèria de connexió a la xarxa d’aigües d’aquest país”.

El conseller va defensar que el seu Departament té un model molt clar en aquest sentit. És per això que “m’ha sorprès, i m’ha decebut, tot aquest seguit de propostes. Amb unes senzillament rebateja algunes de les actuacions que el govern de la Generalitat està fent des del consens, com és el cas dels residus, i amb d’altres fa unes propostes exòtiques com crear un nou impost sense que augmenti la pressió fiscal. Si aconsegueix això, serà la quadratura del cercle.”

“Aquesta és la tercera o quarta de disset propostes, i amb la segona ja va exhaurir el pressupost de la Generalitat. Ja no li queda pressupost, tot i que ell diu que l’hem d’augmentar fins a no sé quina xifra. “