Territori

El conseller Espadaler inaugura la deixalleria d'Aiguafreda

El Vallès Oriental ja té 26 deixalleries en funcionament

query_builder   18 juliol 2003 18:55

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler inaugura la deixalleria d'Aiguafreda

El Vallès Oriental ja té 26 deixalleries en funcionament

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest vespre la deixalleria d’Aiguafreda. Amb aquesta nova instal·lació a la comarca del Vallès Oriental ja hi ha vint-i-sis deixalleries en funcionament  i 215 a tota Catalunya.

La deixalleria d’Aiguafreda donarà  servei  a una població de 2.200 habitants que hi podran aportar tots aquells residus que no es generen de forma diària però que disposats de manera selectiva en els contenidors de la deixalleria es podran tractar adequadament. La separació i posterior gestió que fan aquestes instal·lacions possibiliten el seu aprofitament i eviten que vagin a parar als abocadors.

Aquesta nova obra està instal.lada a una sola cota. A banda i banda de la porta d’entrada es troba la caseta de control, el magatzem per a residus especials i el cobert. Al costat s’hi ha col.locat els contenidors banyera per a la recollida dels diferents residus susceptibles de recuperar. La deixalleria té un tancament perimetral que fa la instal.lació inaccesible fora de les hores d’obertura i disposa de petites zones enjardinades.

La deixalleria d’Aiguafreda s’inclou dins el  Programa de Gestió de Residus Municipals de Catalunya 2001-2006 i té com a objectiu prioritari la recollida selectiva amb una projecció de serveis per tot el conjunt de la població de Catalunya.

La inversió que ha fet la Junta de Residus, del Departament de Medi Ambient, per 

`