 Les obres han representat una inversió total de 5.300.000€ S’ha incrementat la protecció del municipi en cas riuades

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest matí a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) les obres d’endegament de la riera de Caldes. La inversió feta ha estat de més de 5.300.000 €, més de 880 milions de les antigues pessetes.

Les obres han consistit en l’adequació i neteja de llera i en l’execució dels camins de servei d’ambdós costats de la riera. Les actuacions realitzades tenen una longitud de 2075 metres que van des de la Urbanització de la Pineda riu avall fins arribar al punt on s’ incorpora de la Riera de Sentmenat. També s’han fet treballs al Torrent Duran i la Riera de Setmanat en la confluència amb la riera de Caldes.

Un cop realitzada l’actuació a la llera, la secció hidràulica definitiva té una amplada que va des de 35 metres fins a 85 i les alçades dels murs s’han fixat  en 3,5 metres en els trams més estrets i 2.8 metres la resta.

Aquesta actuació inaugurada avui engloba també altres actuacions com són:

- Execució de 8 travesses d’estabilització construïdes amb formigó

- L’augment de l’amplada de la secció hidràulica sota el pont de la carretera Bv-1431 i la conseqüent llosa i protecció dels fonaments mitjançant dues travesses

- La construcció de reforç dels fonaments del mur existent al marge dret de la riera amb una pantalla de formigó

- Desviament i reposició de la xarxa de gas

- Desplaçament de les instal·lacions de les línies elèctriques i modernització i millora de la xarxa elèctrica.

- Reposició i millora de la xarxa de sanejament i de la xarxa de recollida d’aigües pluvials

- Creació d’un sistema de cunetes i imbornals per la recollida i conducció de les aigües que s’infiltren des de  la superfície

- Treballs de recuperació paisatgística de l’entorn. S’han realitzat hidrosembres, plantacions d’arbres i plantes arbustives d’espècies autòctones

Durant l’execució de les obres van aparèixer varis punts de clavegueram no connectats a la xarxa existent de sanejament i un tram de 400 metres del col.lector d’aigües residuals que no funcionava correctament. Es va portar a terme una reposició d’aquest sistema afectat i es van connectar els punts de clavegueram a la xarxa municipal.

Amb aquesta actuació s’ha augmentat la protecció de la població de Palau-solità i  Plegamans davant possibles pluges torrencials perquè s’ha incrementat la capacitat de desguàs de la riera.