Territori

El conseller Espadaler anuncia la presentació de les millores en la Xarxa d'Emissions Atmosfèriques de Catalunya (XEAC)

query_builder   18 febrer 2003 17:47

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler anuncia la presentació de les millores en la Xarxa d'Emissions Atmosfèriques de Catalunya (XEAC)

 La presentació es farà el proper dilluns, 24 de febrer de 2003, a Tarragona, i donarà a conèixer l’Anuari de la Qualitat de l’Aire a Catalunya

El conseller Ramon Espadaler ha anunciat avui al Parlament de Catalunya, en el transcurs d’una compareixença davant la comissió de Política Territorial, la presentació, el proper dia 24 de febrer, a Tarragona, de les millores en el sistema de recepció, tractament i explotació de les dades que es reben en el centre de control de la Xarxa d’Emissions Atmosfèriques de Catalunya (XEAC) i la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). En l’acte de presentació es donarà a conèixer, també, l’Anuari de la Qualitat de l’Aire a Catalunya del període 2001-2002.

 Les millores realitzades han estat la renovació de tot el programari i maquinari de les estacions de control remotes, ubicades en els establiments industrials, i del centre de control de la Delegació Territorial de Medi Ambient de Tarragona. També s’ha substituït el sistema de visualització de les dades del centre de control per un equip que permet la connexió amb els sistemes informàtics del Departament de Medi Ambient, aconseguint una versatilitat en les presentacions de tot tipus de dades o imatges. Aquestes actuacions representen una millor adquisició, tractament i explotació de les dades, que permetran un seguiment més acurat de la normativa i els límits aplicables d’emissió, que cada cop són més específics depenent del procés industrial i el medi on s’ubica.

També ha representat una millora en el centre de control de la XEAC i la XVPCA, tant en la visualització pública de les dades dels nivells d’immissió, com de les actuacions que duu a terme el Departament en la previsió i vigilància de la qualitat de l’aire. El cost total del projecte ha estat de 186.300 euros.