Territori

El Departament de Medi Ambient i Habitatge estudia la sollicitud d'actuacions de manteniment de l'aeròdrom d'Alfés

Aquestes actuacions coincideixen amb el període de nidificació de les aus estepàries

query_builder   11 juny 2004 12:26

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient i Habitatge estudia la sollicitud d'actuacions de manteniment de l'aeròdrom d'Alfés

Aquestes actuacions coincideixen amb el període de nidificació de les aus estepàries

El Departament de Medi Ambient i Habitatge està estudiant la sol•licitud, rebuda el passat 4 de juny de 2004, per realitzar les tasques de la neteja d’herba existent, l’adequació del terreny de les pistes d’aterratge i rodament i la millora de l’accés a la plataforma del pàrquing de l’aeròdrom d’Alfés.

La Direcció dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge està elaborant un informe que indica quin és el millor període per poder realitzar aquestes tasques tenint en compte que les dates proposades coincideixen plenament amb el període de nidificació de l’alosa becuda (Chersophilus duponti) i d’altres aus estepàries. Així mateix, és important indicar als sol•licitants com s’han d’efectuar aquests arranjaments, atès que, en primer lloc, aquest aeròdrom és de titularitat de la Generalitat de Catalunya, i, en segon lloc, dues de les tres pistes d’aquest aeròdrom estan dins de l’espai d’interès natural d’Alfés. Així doncs, i aplicant les recomanacions del Pla especial de protecció de medi natural i del paisatge d’Alfés, no hi pot haver activitat aeronàutica que justifiqui cap tasca de manteniment en les dues pistes que estan dins de l’espai.

“El Departament de Medi Ambient i Habitatge no ha aturat cap dels treballs sol•licitats, només està seguint el procediment administratiu ordinari”, ha afirmat Joan Farré, director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Lleida. Farré ha afegit que “en breu, els sol•licitants rebran resposta oficial a la seva petició”.

`