Territori

Clausura del dipòsit controlat de Serrallarga

query_builder   11 desembre 2002 16:56

event_note Nota de premsa

Clausura del dipòsit controlat de Serrallarga

 La clausura es farà gràcies al conveni de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i l’ajuntament de Lleida

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, i l’alcalde de Lleida, Antoni Siurana, han signat avui dimecres, 11 de desembre de 2002, un conveni de col·laboració per la clausura del dipòsit controlat de residus municipals de Serrallarga i la instal·lació d’un sistema de tractament de gasos. La seva vigència serà fins el 31 de desembre de 2005, prorrogable per acord de les parts.

Aquesta actuació s’enquadra en les previsions del Programa de Gestió de Residus Municipals 2001-2006, dins l’eix de Deposició controlada, amb l’objectiu de clausurar aquelles instal·lacions que esgotin la seva vida i que no puguin adequar-se a la normativa ni ampliar-se en el seu entorn.

Els compromisos adquirits per la Junta de Residus, del Departament de Medi Ambient, són els de garantir el 100% del finançament del projecte, contractar i fer el seguiment de les actuacions objecte del conveni. L’import de la inversió prevista és de 5.830.000 €, finançats conjuntament amb fons de la Junta de Residus i amb Fons Europeus del tram autonòmic.

Un dipòsit controlat de residus és una instal·lació de disposició controlada del rebuig en superfície, de qualsevol tipus de deixalles. El Decret 1/1997, de 7 de gener, sobre la disposició del rebuig dels residus en dipòsits controlats, diferencia, en funció dels residus que es gestionen, tres tipus de dipòsits controlats en superfície: Dipòsits controlats de classe III per a residus especials; dipòsits controlats de classe II per a residus no especials, que són residus municipals, equipats específicament per a admetre totes aquelles fraccions dels residus municipals que no són valoritzables;  i dipòsits controlats de classe I per a residus inerts.