- El conseller s’ha reunit amb els responsables de l’OCDE de cooperació al desenvolupament, d’emprenedoria i de governança pública
- Han acordat reforçar l’intercanvi d’informació i de bones pràctiques entre l’executiu català i l’organització internacional

El conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch, ha dedicat la tercera jornada del seu viatge institucional a París a reunions de treball sectorials amb l’objectiu de modernitzar l’economia i les polítiques públiques de Catalunya.
A la seu de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE) a la capital francesa, s’ha trobat amb els responsables de cooperació al desenvolupament, d’emprenedoria i de governança pública de l’organització internacional, acompanyat de la delegada del Govern de Catalunya a França, Eva Doya Le Besnerais.
Amb la directora general de Cooperació al Desenvolupament de l’organització, Pilar Garrido, han abordat la transformació de les polítiques de cooperació, un repte global que també afecta els plans de cooperació de Catalunya. En concret, han coincidit en la necessitat de fer-les més horitzontals, transversals en l’acció dels governs.
També han tractat la possibilitat de promoure una cooperació al desenvolupament publicoprivada, que fomenti el creixement econòmic de països tercers, així com la millora de la coordinació entre els diferents actors de l’àmbit de la cooperació.
El rol transformador de les pimes
Amb el director general adjunt per a l’Emprenedoria, les PIMES, les Regions i les Ciutats, Nadim Adhmad, han posat el focus en les petites i mitjanes empreses. En concret, han analitzat quin rol poden jugar en la transformació econòmica que es busca tant a Catalunya com al conjunt de la Unió Europea i com es podrien integrar en noves tendències i projectes d’inversió.
Alhora, han tractat la reforma de la política europea de cohesió. En aquest àmbit, han compartit la necessitat que la distribució dels recursos tingui en compte les necessitats i particularitats de cada territori.
La trobada amb la directora general adjunta de Governança Pública, Gillian Dorner, ha estat la darrera a l’OCDE. Duch i Dorner han acordat treballar conjuntament per defensar la qualitat i el sosteniment de la democràcia. Per tal de reforçar la confiança de la ciutadania en el sistema democràtic, han compartit la importància de connectar els valors democràtics i les polítiques públiques a resultats objectius i tangibles.
El conseller Duch i els diferents responsables de l’OCDE s’han emplaçat a aprofundir la col·laboració entre el Govern de Catalunya i aquesta organització, sobretot pel que fa a l’intercanvi de dades i de bones pràctiques.
També amb l’objectiu de promoure i acompanyar la internacionalització de l’economia catalana, Duch ha mantingut una trobada amb destacats empresaris catalans a França en àmbits com el farmacèutic, l’alimentari, dels transports i les infraestructures, i de la comunicació.
A més, s’ha reunit, a la Delegació del Govern de Catalunya a França, amb els responsables de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), d’ACCIÓ i de l’Institut Ramon Llull (IRL) a París per reforçar la coordinació amb aquestes agències i impulsar projectes comuns.