Servei Meteorològic de Catalunya

Ambient molt fred i neu a cotes baixes

query_builder   8 gener 2003 18:34

event_note Nota de premsa

Ambient molt fred i neu a cotes baixes

Les darreres previsions confirmen l’arribada d’aire fred que prové de l’interior d’Europa a partir de dijous dia 9 i fins diumenge dia 12. Durant aquests dies les temperatures disminuiran progressivament, i seran els dies més freds des que ha començat l’hivern. Es preveu un ambient molt fred durant les nits de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge, amb glaçades fortes a l’interior que donaran lloc a temperatures mínimes que podran arribar als -15 graus al Pirineu i al Prepirineu i als -8 a molts punts de  l’interior. Puntualment, al litoral hi haurà valors que s’aproparan als 0 graus.

A banda, hi haurà una zona de baixes pressions a la Mediterrània Occidental que aportarà abundant nuvolositat i algunes precipitacions febles i disperses a Catalunya, més probables entre dijous al migdia i divendres al migdia.

La notable davallada de les temperatures, juntament amb la depressió de la Mediterrània fa preveure la possibilitat de precipitacions, en general febles i disperses,  en forma de neu per sobre dels 200 metres, si bé no es descarta que localment la neu arribi al nivell del mar. Les nevades s’iniciaran el dijous dia 9 al matí al Pirineu Occidental i a punts de les comarques de Girona. Al llarg de la tarda de dijous i fins divendres al matí també se’n produiran a punts del litoral i prelitoral central i sud i de forma més aïllada a l’interior. Es podran acumular fins a 5 cm de neu per sobre dels 200 metres especialment al Pirineu, serralada litoral i prelitoral.

Davant d’aquesta situació, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Risc per neu a cotes superiors als 200 metres des de les 0 hores de dijous fins les 12 hores de divendres. Aquest avís es pot consultar a www.meteocat.com.