Justícia

Possibles nevades durant les properes 48 hores

Avís de prealerta del NEUCAT

query_builder   8 gener 2003 15:30

event_note Nota de premsa

Possibles nevades durant les properes 48 hores

Avís de prealerta del NEUCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el Servei Meteorològic de Catalunya ha confirmat les previsions que va emetre sobre la possibilitat de nevades a cotes baixes. En aquest sentit, ha emès un comunicat de Situació Meteorològica de Risc (SMR), on informa de la possibilitat que, dins les properes 48 hores es puguin produir precipitacions en forma de neu, tot i que aquestes seran febles i disperses. Tanmateix, i per sobre dels 200 metres, es podrien acumular fins a 5 centímetres de neu. Aquestes nevades aniran acompanyades d’un descens marcat de les temperatures, que comportarien la formació de glaç a les carreteres.

És convenient realitzar un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació o dels organismes oportuns, especialment si heu d’iniciar desplaçaments llargs amb el vostre vehicle. Recordem, en aquest sentit, que depenent de l’evolució de la nevada, es pot produir el tall d’algunes carreteres, així com una afectació important del trànsit.

D’altra banda, recordeu que, si heu de realitzar desplaçaments llargs, equipeu el vostre vehicle adequadament amb cadenes i porteu una llanterna i un mapa de la zona. Informeu-vos de l’estat de la xarxa viària a través del Telèfon d’Informació Ciutadana, 012, i de la web del Servei Català de Trànsit: (www.gencat.net/transit). Recordeu que en cas d’emergència heu de trucar al telèfon únic, 112.

S’emetrà un nou comunicat de premsa tan bon punt es disposi de més informació.

Cerdanyola del Vallès, 8 de gener de 2003

13’30 hores