Al voltant de les 02:30 hores, s’ha produit una revifada a la zona de Gallifa. De moment, i segons informa Mossos d’Esquadra, cap veí de la zona ha hagut de ser evacuat, tot i que s’ha informat als veïns dels masos de la zona est de Sant Llorenç de l’evolució d’aquest focus.

D’altra banda, els equips d’extinció continuen treballant en el perímetre de l’incendi. En aquests moments, es troba estabilitzat a l’espera de l’evolució que pugui tenir durant el dia d’avui, amb l’augment de les temperatures. A primera hora del matí, els mitjans aeris s’han incorporat en les tasques d’extinció per sobrevolar tot el perímetre i assegurar que no hi hagin més revifades.

En aquests moments continuen treballant a la zona unes 100 dotacions terrestres i, paulatinament s’aniran incorporant els 22 mitjans aeris.

Segons el Servei Català del Trànsit, recordem que la carretra BP-1241, entre Sant Feliu de Codines i Gallifa, ha estat oberta al trànsit. Pel contrari, el tram d’aquesta mateixa carretera, entre Gallifa i Sant Llorenç Savall, continua tallat. A més, la carretera B-124 que uneix Sant Llorenç Savall amb Monistrol de Calders continua tallada.

Pel que fa a l’ incendi de la Granja d’Escarp, el perímetre del foc també es troba encerclat i en fase de control. En la zona de l’incendi hi treballen, a hores d’ara, 30 mitjans terrestres i 1 mitjà aeri.

A les 10:00 hores es farà una roda de premsa al Centre de Comandament Avançat, a l’ajuntament de Sant Llorenç Savall, per informar de les últimes novetats de l’incendi.

Recordem que la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activada, atesa l’evolució de l’incendi, la fase d’Emergència 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 13 d’agost de 2003

09:00 hores