Justícia, Drets i Memòria

La Secretaria de Serveis Penitenciaris aprova una circular sobre el control de les persones autoritzades a accedir als centres penitenciaris

query_builder   16 desembre 2004 12:00

event_note Nota de premsa

La Secretaria de Serveis Penitenciaris aprova una circular sobre el control de les persones autoritzades a accedir als centres penitenciaris

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil (SSPRJJ) ha aprovat la circular 4/2004 relativa als sistemes de control de les persones autoritzades a accedir als establiments penitenciaris. Aquesta circular estableix un seguit de mecanismes de control per a tothom qui accedeixi a un centre penitenciari mitjançant detectors o arcs de metall. A més, ha estat aprovada conjuntament amb d’altres circulars relatives al procés d’actuació i ús de mitjans coercitius per part del personal penitenciari i sobre el trasllat d’interns en situació de crisi.

La circular conté una disposició transitòria segons la qual l’aplicació d’aquests mecanismes de control als treballadors penitenciaris no es farà efectiva fins que els establiments penitenciaris disposin dels elements i circuits adients que facin possible l’aplicació pràctica de la mesura sense que el funcionament del centre es vegi alterat.

Amb independència del calendari d’implantació d’aquestes mesures, la SSPRJJ posa de manifest l’absoluta necessitat d’adoptar aquestes mesures per vetllar per la seguretat del conjunt dels treballadors i dels interns i d’aquesta manera, garantir el desenvolupament de la funció social penitenciària en un marc de normalitat i convivència.

Les mesures adoptades obeeixen a la necessitat de regorçar la seguretat en els centres davant de l’aparició de nous escenaris delinqüencials i controlar al màxim la possible entrada a les presons d’instruments perillosos i sunstàncies prohibides.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia