Salut

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Badalona investiguen quatre casos de legionel·losi

query_builder   20 setembre 2004 16:21

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Badalona investiguen quatre casos de legionel·losi

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Badalona informen que han tingut coneixement del diagnòstic de quatre casos de legionel•losi en persones residents a Badalona (Barcelonès). Tres de les persones afectades ja han estat donades d’alta i la quarta evoluciona favorablement.

Els quatre casos són homes d’entre 40 i 68 anys d’edat que van iniciar símptomes entre els dies 4 i 11 de setembre. Dos d’ells van ser diagnosticats a l’Hospital Universitari Germans Tries i Pujol, un tercer a l’Hospital Municipal de Badalona i el quart cas a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

Des del passat dia 11 de setembre no s’ha detectat cap nou cas de legionel•losi a la zona.

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Badalona han iniciat conjuntament la investigació epidemiològica i ambiental per tal poder determinar la possible font d’infecció i si es tracta de casos relacionats amb un mateix focus.

Fins el moment s’han pogut agafat mostres de les torres de refrigeració de sis de les vuit empreses situades a la zona d’investigació i s’ha recollit informació sobre el manteniment higienicosanitari, la desinfecció de l’aigua, els controls analítics i les revisions obligatòries que han de dur a terme. S’ha dictat desinfecció de xoc a totes les instal•lacions que no n’haguessin fet una durant o després del període d’incubació dels casos. Es preveu que es disposarà dels primers resultats analítics a finals de la setmana vinent.

Atès que el període d’incubació és de 10 dies, fins el moment no es pot descartar que pugui aparèixer algun altre cas contagiat anteriorment anterior a la desinfecció de xoc.

Cal insistir en el fet que no és necessari que la població prengui cap tipus de mesura preventiva, i que es pot consumir aigua de boca.

Per qualsevol tipus d’informació addicional, els ciutadans poden trucar a Sanitat Respon (902.111.444), del Departament de Salut.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia