1. L’oferta d’ocupació pública d’aquest any es reparteix entre els cossos de seguretat, de prevenció i extinció d’incendis, sanitaris, docents, penitenciaris i personal d’administració i tècnic i personal laboral.
  2. L’acord s’ha assolit aquest matí a la Mesa General de Negociació de la l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
  3. Les noves convocatòries d’oposicions concreten l’aposta del Govern per mantenir la temporalitat per sota del 8% i consolidar una ocupació estable i de qualitat.

El Govern i els sindicats representats a la Mesa General de Negociació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya han acordat, per unanimitat, en la reunió que s’ha celebrat aquest matí, l’oferta pública d’ocupació per aquest any 2025. Concretament, l’oferta inclou 7.886 places dels cossos de seguretat, de prevenció i extinció d’incendis, sanitaris, docents, penitenciaris i personal d’administració i tècnic i personal laboral. D’aquesta manera, el Govern compleix el seu compromís de presentar l’oferta pública d’ocupació durant el primer quadrimestre de l’any i manté l’aposta per consolidar una ocupació estable i de qualitat i mantenir la temporalitat per sota del 8% que marca la Unió Europea.

El Govern ha decidit proposar a la Mesa General de Negociació un nombre de noves places per sobre de les sortides i les entrades que ha patit el sistema de la Generalitat, que és de 6.099 empleats públics durant l’any 2024. D’aquesta manera, l’oferta inclou:

  1. 2.304 noves places per a l’Institut Català de la Salut.
  2. 1.919 places de docents.
  3. 1.637 noves places per al cos de Mossos d’Esquadra.
  4. 1.781 places de personal d’administració i tècnic i personal laboral.
  5. 154 places per a serveis penitenciaris
  6. 54 places per al cos de Bombers
  7. 47 places per al cos d’Agents Rurals.

Tot i que la llei permet convocar les places en un període de tres anys, la Secretaria d’Administració i Funció Pública s’ha compromès a la reunió a convocar els processos d’aquesta oferta abans de la publicació de l’oferta de l’any vinent i, si és possible durant aquest mateix any 2025, en especial les 1.781 de personal d’Administració i Tècnic que en depenen directament.

Oposicions el cap de setmana

Justament, aquest cap de setmana, la Secretaria, mitjançant la Direcció General de Funció Pública, du a terme 23 processos d’oposició amb diverses escales del cos de titulació superior, del cos de diplomatura i del cos tècnic d’especialistes en la que és la tercera convocatòria ordinària multiprocés que s’ha dut a terme després del procés extraordinari d’estabilització que ja ha acabat. En aquest cas, un total de 2.453 persones opositores optaran a una de les 525 places convocades. Les oposicions son, de nou, descentralitzades i 1.551 persones s’examinaran a Barcelona, 340 a Lleida, 315 a Tarragona i 247 a Girona.

Aquestes oposicions, que van començar al mes d’octubre passat, han introduït de forma progressiva una aproximació a l’actual model de proves selectives de l’Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) i, per tant, han estat més àgils, tipus test i amb temaris més ajustats als perfils. D’altra banda, els opositors que hagin superat les proves de selecció faran un curs obligatori posterior a l’adquisició de la condició de personal funcionari de carrera, fita que es preveu per a finals d’aquest any. Aquest curs respon a l’objectiu del Govern de millorar els serveis públics i de garantir que els nous funcionaris, a més de tenir els coneixements acreditats, disposen de les habilitats i competències adequades per al desenvolupament de les seves funcions. Així mateix, en el curs es reforçaran els continguts de caràcter transversal, posant especial èmfasi en l’organització institucional i en els valors de servei públic.