La consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit aquesta tarda la primera reunió del Consell Assessor de Planificació Sanitària del Departament de Salut.

El Consell Assessor està integrat per un total de 17 membres representants de les institucions següents: Servei Català de la Salut, Consorci Hospitalari de Catalunya, Unió Catalana d’Hospitals, Institut Català de la Salut, Associació Catalana d’Establiments Sanitaris, Consell de Col•legis de Metges, Consell de Col•legis d’Infermeria, Federació de Municipis de Catalunya, Associació Catalana de Municipis, associacions d’usuaris i membres destacats de la societat civil vinculats al sector de la salut. El president del Consell Assessor de Planificació Sanitària és Francesc Moreu, i el vicepresident Lluís Bohigas.

El Consell té com a objectiu crear consens i donar suport a les polítiques de planificació del Departament de Salut, especialment al treball que ha de desenvolupar la Direcció General de Planificació i Avaluació amb el suport de la Direcció d’Estratègia i Coordinació.

La Direcció General de Planificació i Avaluació convocarà el Consell i serà l’encarregada de transmetre els seus acords i recomanacions al Consell de Direcció del Departament de Salut.

El Consell farà dues o tres reunions a l’any per tal de debatre els principals temes de treball de planificació de la Conselleria (pla de salut, mapa sanitari, sociosanitari i de salut pública, cartera de serveis...) i els elements clau del seu desenvolupament.