Salut

Constituït el Consell Assessor de Sanitat del Departament de Salut

query_builder   15 juny 2004 20:49

event_note Nota de premsa

Constituït el Consell Assessor de Sanitat del Departament de Salut

Avui s’ha constituït el Consell Assessor de Sanitat del Departament de Salut després del nomenament dels seus membres el passat dia 7 de juny segons la resolució SLT/1651/2004 publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el dia 11 de juny.

Els membres que formen el Consell Assessor de Sanitat del Departament de Salut són els següents:

- President:   Vicenç Navarro i López

- Secretari:   Miquel Vilardell i Tarrés

- Vocals:

Dolors Forés i García

Josep Maria Antó i Boqué

Nolasc Acarín i Tusell

Mar-Antoni Broggi i Trias

Pilar Malla i Escofet

Ramon Espasa i Oliver

Anna Veiga i Lluch

Guillem López Casanovas

Joseop Torrent i Farnell

Santiago Marimón i Suñol

Maria Teresa Cabarrocas i Sitjes

Rosa Maria Riera i Escoda

Xavier Fuentes i Arderiu

Vicenç Navarro i López, nascut a Barcelona l’any 1937. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Actualment és catedràtic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra i director del programa de Polítiques Públiques i Socials de la UPF en col•laboració amb la Johns Hopkins University de la que també és professor. Ha estat assessor de les organitzacions OMS, UNICEF, PAHO i de diferents països com ara els Estats Units, Suècia i Espanya. Ha estat fundador i president de la International Association of Health Policy.

Miquel Vilardell i Tarrés, nascut a Calders l’any 1946. Llicenciat i doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Actualment és catedràtic de Medicina de la UAB. Ha estat vicerector de Relacions amb Institucions Sanitàries de la UAB, degà de la Facultat de Medicina de la UAB, assessor del Col•legi de Metges de Barcelona i vice-president de la Comissió Nacional d’Avaluació del Medicament, entre d’altres càrrecs. L’any 1997 se li va concedir la medalla Narcís Monturiol. Ha estat director de la línia sobre malalties autoimmunes, patologia vacular i envelliment.

Dolors Forés i García, nascuda a Barcelona l’any 1952. Llicenciada en Medicina. Especialista en Medicina Interna, formada a l’Hospital de Bellvitge, i Medicina Familiar i Comunitària. Actualment és coordinadora de la Unitat docent de Medicina de Família de Costa de Ponent. Ha estat tutora d’Atenció Primària de Metges de Família de la unitat docent de Barcelona, professora associada de la Universitat de Barcelona, vice-presidenta de la Societat Catalana de Medicina de Família i Comunitària i del Programa d’activitats i promoció de la Salut, entre d’altres.

Josep Maria Antó i Boqué, nascut a Cornellà l’any 1952. Llicenciat i doctorat en Medicina per la UAB, especialista en neumologia. Actualment és coordinador de la Unitat de Recerca Respiratòria i Ambiental de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica i catedràtic de Medicina de la UPF on dirigeix el programa de Doctorat en Ciències de la Salut i de la Vida. Ha exercit la seva activitat professional a l’Institut Municipal de Salut de Barcelona com a epidemiòleg i Cap de Serveis d’Estudis Epidemiològics i Ambientals i com a vicerector de Política Científica de la UPF, entre d’altres. Ha estat  guardonat en diverses ocasions.

Nolasc Acarín i Tusell, nascut a Barcelona l’any 1941. Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Neurologia i Psiquiatria. Actualment és cap de la Secció de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i professor de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. És membre de la American Academy of Neurology i de la Royal Society of Medicine. Va ser delegat de la Generalitat de Catalunya en la primera Comissió Mixta Estat-Generalitat i redactor del Mapa Sanitari de Catalunya. Ha estat president de la Societat Catalana de Neurologia i secretari general de la Sociedad Española de Neurologia, entre d’altres.

Marc- Antoni Broggi i Trias, nascut a Barcelona l’any 1942. Llicenciat i doctorat en Cirurgia. Actualment és cap de servei de Cirurgia General de l’Hospital Germans Trias i Pujol i professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. Ha estat president de la Societat Catalana de Bioètica. Ha editat diverses publicacions sobre ètica clínica.

Pilar Malla i Escofet, nascuda a Pont d’Armentera l’any 1931. És experta en treball social. Actualment és vice-presidenta del Centre Català de Solidaritat. Ha estat directora de Cáritas Diocesana de Barcelona i diputada i presidenta de la Comissió de Política Social del Parlament de Catalunya durant la sisena legislatura. Ha estat distingida amb la  Creu d’or de l’Ordre civil de la solidaritat.

Ramon Espasa i Oliver, nascut a Barcelona l’any 1940. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en medicina digestiva i general i Doctor en medicina per la Universitat de Barcelona. Actualment és membre del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, de la Societat Catalana de Cirurgia i de la Societat Catalana de Salut Pública. Ha estat conseller de Sanitat i Assistència Social de la Generalitat (1977-1980) i diputat al Congrés durant varies legislatures. És senador per designació del Parlament de Catalunya des de 1999.

Anna Veiga i Lluch, nascuda a Barcelona l’any 1956. Llicenciada i doctora en Ciències Biològiques per la UAB. Especialista en Reproducció Assistida Humana pel Col•legi Oficial de Biòlegs i l’Associació per l’Estudi de la Biologia de la Reproducció. Actualment exerceix a l’Institut Universitari Dexeus on dirigeix la Secció de Biologia del Servei de Medicina de la Reproducció. És coordinadora del màster en Biologia de la Reproducció conjuntament amb el Departament de Biologia Cel•lular i Fisiologia de la UAB. Pertany a les principals societats científiques en relació amb l’esterilitat i la reproducció assistida.

Guillem López i Casasnovas, nascut a Ciutadella de Menorca l’any 1955. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Dret per la Universitat de Barcelona. Doctorat en Economia Pública per la Universitat anglesa de York. Actualment és degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i catedràtic d’Economia de la UPF. És conseller de la Agencia Española del Medicamento i del Consell Científic de l’Agència d’Avaluació de Tecnologia Sanitària del Departament de Salut. És membre del Consejo Assessor del Ministerio de Sanidad y Consumo. És autor de diverses publicacions en l’àmbit de l’Economia i la Gestió Pública.

Josep Torrent i Farnell, nascut a Vallfogona de Balaguer l’any 1954. Llicenciat en Medicina i en Farmàcia. Doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina interna i Farmacologia Clínica per la Universitat de Barcelona. Actualment és director general de la Fundació Doctor Robert i president del Comitè de Medicaments Orfes de l’Agència d’Avaluació de Medicaments. És professor del departament de Farmacologia Clínica i Terapèutica de la UAB. És membre del Comité Deontologico de Farmaindustria i del Comité Científico Profarma II del Ministerio de Ciencia y Tecnologia.

Santiago Marimon i Suñol, nascut a Barcelona l’any 1945. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i màster en Business Administration per ESADE. Actualment és director econòmic-financer i de serveis del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i del Consorci Sociosanitari de Vilafranca del Penedès. És president del Fòrum Català d’Informació i Salut. Ha estat gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del consorci Unitat de diagnòstic per la Imatge d’Alta Tecnologia, entre d’altres.

Maria Teresa Cabarrocas i Sitjes, nascuda a Quart l’any 1950. Infermera diplomada per la Universitat de Barcelona, llevadora i llicenciada en Ciències infermeres per la Universitat de Montreal. Actualment és infermera consultora de la direcció d’infermeria de l’Hospital Clínic Universitari de Barcelona i professora col•laboradora de formació postgraduada d’infermeria i d’altres professions de la salut a la Universitat de Barcelona, UAB i Universitat de Girona. Ha col•laborat com a assessora tècnica de la Comissió Tècnica del Pla de Cures d’Infermeria del CatSalut, entre d’altres.

Rosa Maria Riera i Escoda, nascuda a Santa Coloma de Gramenet l’any 1950. Infermera assistencial al Centre de Salut Florida Sud. Ha estat adjunta d’infermeria al CAP Plaça d’Eivissa de l’Hospitalet de Llobregat. És membre fundadora de la Federación de Asociaciones de Enfermería Comunitaria y de Atención Primaria i presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC). Va presidir el I Congres de l’AIFICC i és membre del comitè organitzador dels congressos que organitza l’Associació. Integrant de la comissió de seguiment del Conveni sobre activitats preventives del Departament de Salut.

Xavier Fuentes i Arderiu, nascut a Barcelona l’any 1947. Doctor en Farmàcia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Bioquímica Clínica i en Anàlisis Clíniques pel Ministeri d’Educació i Ciència. Actualment és cap de secció del Servei de Bioquímica Clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ha exercit com a professor associat mèdic del Departament de Bioquímica i Biologia molecular de la Facultat de Farmàcia de la UB en els darrers 12 anys. És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Doctors de Catalunya. Ha realitzat i realitza activitats clíniques professionals com a membre del Comitè Europeu de Normalització, del Consell Assessor sobre els Laboratoris Clínics i com a president de l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic, entre d’altres. És Vicepresident de la Creu Roja a Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia