- La primera crida, amb una dotació de 4 milions d’euros, està destinada a projectes de continguts audiovisuals de grans formats d’entreteniment i la segona, dotada amb 2 milions, s’adreça a donar suport a llargmetratges
El Govern ha aprovat destinar 6 milions d’euros per finançar dues crides de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per convocar projectes audiovisuals en el període 2025-2028.
El Departament de Cultura i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) col·laboren, des de l’any 2020, per fomentar la creació de noves obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes amb l’objectiu de promoure la cultura i la llengua. Aquesta col·laboració també vol contribuir a impulsar el sector audiovisual català, un sector estratègic per a la cultura i el foment del talent.
La novetat en les crides d’enguany és que els projectes que rebin suport es podran desenvolupar en més d'un any d'acord amb els ritmes habituals de la producció audiovisual.
S’organitzen dues convocatòries de selecció de projectes audiovisuals a les quals es destinen 6 milions d’euros:
- La primera crida, que té una dotació de 4 milions d’euros, està destinada a seleccionar projectes de continguts audiovisuals de grans formats d’entreteniment (programes de plató i de gran format, adreçats al target familiar i per a la franja de prime time, per arribar als públics més amplis), ficció (comèdies de situació i sèries pensades per seduir el públic juvenil i infantil, amb una clara vocació transmèdia), sèries documentals (projectes de capitulació curta i temàtica d’interès públic, que permetin ampliar el catàleg per consumir a demanda, i amb la capacitat de generar esdeveniments en la programació lineal) i altres formats d’entreteniment (pensats per a atreure nous públics) per ser produïts en règim de producció associada i en règim de coproducció.
- La segona crida és una convocatòria per valor de 2 milions d’euros destinada a donar suport a llargmetratges.
Les crides públiques fetes fins al moment, derivades d’aquesta col·laboració, han permès impulsar més d'un centenar de projectes audiovisuals, tant de ficció i cinema com d’entreteniment i culturals, nous formats, infantils i documentals.