Oficina del President

Pasqual Maragall: "Els ciutadans reclamen més poder en un món que ho engloba tot"

query_builder   23 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: "Els ciutadans reclamen més poder en un món que ho engloba tot"

23-1-2004

En declaracions als periodistes al World Economic Forum de Davos

Pasqual Maragall: “els ciutadans reclamen més poder en un món que ho engloba tot”

• El mandatari català aposta per un diàleg transversal a la societat

“Estem en una dinàmica que engloba tot, anem cap a la integració en un sol món i cap a la devolució a la base del sistema que són el ciutadans. Anem cap a un món de ciutadans, però estem en un estadi intermedi d’unes nacions estat”, que segons el president Pasqual Maragall “els estan xuclant per dalt i per a baix, i on la gent reclama més poder” –ha afirmat el president de la Generalitat en declaracions als periodistes al World Econòmic Forum de Davos. Segons ell, “s’ha de reflexionar sobre com es transita cap a una situació en un món més unificat i on cada ciutadà serà més lliure”.

El president ha explicat que la seva intenció era assistir a la reunió del World Economic Forum de Davos amb els líders sindicals de CCOO i UGT, perquè aquesta trobada no s’ha de veure com un lloc on es troben grans empresaris i polítics, sinó que també s’hi han de trobar tots els actors. “És bo integrar en el debat tots els protagonistes –ha dit- i intentaré veure les figures polítiques i personatges que ens interessen per Catalunya, però en el futur el que m’agradaria és un diàleg transversal en el que tothom hi sigui present”.

En la mateixa línia, i a manera d’exemple, el mandatari català també ha explicat que hi ha un dualisme entre Davos i Porto Alegre i que hi pot haver una tercera pota amb el Forum 2004 de les Cultures, que no és ni econòmica ni social, sinó cultural.

El president de la Generalitat és a Davos per participar en aquesta trobada internacional que aplega més de 2.000 líders mundials, i on aquest migdia ha pronunciat una conferència sobre “El món al 2014: la batalla entre els Estats i els blocs regionals”. Aquesta tarda, a dos quarts de sis ????, a l’Hotel Belvedere, mantindrà una trobada amb els mitjans de comunicació.