28-5-2004

En el decurs del seu segon dia de viatge oficial al Marroc

Pasqual Maragall ret un homenatge a les víctimes de l’atemptat de Casablanca del 16 de maig del 2003

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha retut avui un homenatge a les víctimes de l’atemptat terrorista que es va produir a Casablanca el 16 de maig del 2003 i en el qual van morir dos catalans.

El president de la Generalitat, acompanyat del wali de la regió de Casablanca, M’hamed Dryef, ha dipositat una corona de flors davant del monument construït a la plaça Mohamed V de Casablanca. Després de fer l’ofrena, tots els assistents ha guardat un minut de silenci en honor als difunts.

Prèviament, el wali de Casablanca ha rebut al president Maragall amb qui ha mantingut una trobada de prop d’una hora. En aquest sentit, el wali Dryef ha mostrat l’agraïment al president per aquest homenatge i ha explicat que han tractat sobre les futures cooperacions en matèria econòmica i cultural que, tal com ha dit ell mateix, considera que seran molt profitoses.

El president Maragall ha explicat que en la trobada tots dos dirigents han considerat important establir els lligams necessaris per la lluita antiterrorista i ha afegit: “la pobresa en el terreny econòmic i social no són excuses, però sí la pobresa política”, posant com a exemple la situació actual a Gaza. Per lluitar contra el terrorisme, ha apuntat la necessitat que el wali i el delegat del Govern a Catalunya mantinguin un contacte.

Durant la reunió, tal com ha explicat el president Maragall, el wali de Casablanca s’ha interessat per l’àrea metropolitana de Barcelona i la necessitat d’estrènyer les relacions entre els dos territoris. El president català s’ha compromès a fer arribar l’interès de Dryef per l’àrea metropolitana de Barcelona als seus responsables.

En aquests moments el president dina amb personalitats del món econòmic i dels negocis del Marroc i amb els representants empresarials catalans. Després del dinar tindrà una trobada amb empresaris catalans, i més tard es desplaçarà a la seu de la Plataforma empresarial del COPCA per fer-ne la inauguració.