Oficina del President

Pasqual Maragall i la ministra marroquina d'Exteriors dialoguen sobre la integració de la població marroquina a Catalunya

query_builder   21 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall i la ministra marroquina d'Exteriors dialoguen sobre la integració de la població marroquina a Catalunya

21-1-2004

Aquest matí, al Palau de la Generalitat

Pasqual Maragall i la ministra marroquina d’Exteriors dialoguen sobre la integració de la població marroquina a Catalunya 

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha rebut aquest matí, al seu despatx oficial, la ministra delegada d’Afers Exteriors i de Cooperació, encarregada dels Marroquins Residents a l’Estranger, Nouzha Chekrouni.

En aquesta reunió, els dos mandataris han parlat de la necessitat d’augmentar  la cooperació entre ambdós països per aconseguir una millora en la integració dels marroquins que arribin a Catalunya. En aquesta línia, la ministra ha proposat al president la possibilitat d’engegar l’emissió de programes en ràdio i televisió a Catalunya en àrab i poder difondre la  seva llengua i cultura a les escoles catalanes amb l’objectiu d’afavorir i millorar la integració dels nouvinguts. També ha informat de la intenció del Govern marroquí d’obrir espais culturals polivalents en diferents punts d’Europa.

La ministra marroquina és de visita per diferents ciutats de l’estat espanyol per establir ponts de diàleg entre les diverses administracions i conèixer la realitat d’aquesta comunitat al nostre país.

La ministra Nouzka Chekrouni va néixer al Marroc l’any 1955. Va estudiar a la Sorbona on va fer el doctorat de Lingüística. L’any 1998 va ser secretària d’Estat encarregada dels discapacitats. L’any 2000 va ser nomenada ministra delegada encarregada de la Cooperació de la Dona, la Protecció de la Família i els Infants i de la Integració dels Discapacitats. Posteriorment, l’any 2002, va ser diputada a la Cambra de Representants, i, el mateix any, va ser nomenada ministra delegada, al Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació, encarregada de la Comunitat Marroquina Resident a l’Estranger.

Entre altres activitats polítiques, és, des del 1997, vice-presidenta de la Internacional de les Dones, i més recentment, secretària general de la Comissió d’Afers de la Dona Àrab.

Nota: S’ha enviat fotografia d’aquesta reunió.