Oficina del President

Pasqual Maragall: "El Govern ha salvat la crisi sense deixar, en cap moment, de governar"

query_builder   31 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: "El Govern ha salvat la crisi sense deixar, en cap moment, de governar"

31-1-2004

El president Maragall ha fet aquesta reflexió al final del parlament de cloenda de la 7ª Assemblea General del Consorci Local de Telecomunicacions Localret

Pasqual Maragall: “El Govern ha salvat la crisi sense deixar, en cap moment, de governar”

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha remarcat, a tall de reflexió, que el Govern i la ciutadania han viscut uns moments d’una extraordinaria gravetat ,i s’ha mostrat convençut que “la crisi s’ha resolt de la millor de les maneres posibles i posant per davant el més important que són la institució, el Govern i l’esperit de cohesió que ho ha fet posible”.

Pasqual Maragall ha volgut deixar clar que el Govern català ha seguit governant i no “continuant per continuar”, sinó prenent decisions. Ha dit que s’ha aconseguit, per exemple, que 50 quilòmetres de la costa de Catalunya estaran protegits, “cosa que fa molts anys que s’havia d’haver fet i que s’ha fet ara”. També ha parlat de preses de decisió relacionades amb la immigració i contra la intolerancia, mesures que suposaran una inversió molt considerable, com ha anunciat recentment el portaveu del Govern. També ha citat d’altres per millorar la qualitat de l’ensenyament.

El president català ha volgut destacar també la rapidesa amb que el Govern ha resolt la situació “en 36 hores” i ha dit també, relativitzant la questió, que a Europa estan molt més acostumats a tenir crisis que a l’Estat espanyol on , al seu parer, el poder és intocable i no tenim  encara la tranquilitat democràtica suficient que tenen a Italia o a Inglaterra, per exemple.

Prèviament, en el seu parlament de cloenda, articulat en quatre punts, en quatre eixos del Govern, el president ha dit que estarà al costat dels ajuntaments i que comptarà sempre amb ells. També que farà estendre l’ús d’Internet i de les tecnologies de la informació al conjunt de la població i dotarà a Catalunya de les infraestructuras necesàries per promoure el total desplegament de la banda ampla a tot el territori. Com a tercer punt del Govern, Pascual Maragall ha destacat que prioritzarà la modernització de l’Administració, en tant que prestadora de serveis, i la implantació plena i “transparent” de l’Administració Oberta de Catalunya. Finalment, promourà i donarà suport a la incorporació de les noves tecnologies  en el sistema productiu i en el desenvolupament de la indústria catalana del sector.