Oficina del President

Pasqual Maragall: "De l'intercanvi comercial i econòmic entre Catalunya i el Marroc en traurem beneficis tots dos països"

query_builder   28 maig 2004 18:59

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: "De l'intercanvi comercial i econòmic entre Catalunya i el Marroc en traurem beneficis tots dos països"

28-5-2004

En la segona jornada del viatge oficial del mandatari català al Marroc, s’ha entrevistat amb el primer ministre Driss Jettou

Pasqual Maragall: “De l’intercanvi comercial i econòmic entre Catalunya i el Marroc en traurem beneficis tots dos països”

 “Els marroquins arriben a casa nostra i els catalans venen aquí. Ells venen per treballar i nosaltres venim per invertir. D’aquest intercanvi se’n poden treure beneficis en els dos sentits”. Aquestes declaracions les ha fet el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, aquest matí, a Casablanca, on ha arribat després de l’esmorzar de treball que ha mantingut amb el primer ministre del Marroc, Driss Jettou.

El president ha qualificat la trobada de molt cordial i fructífera i marcadament econòmica. De fet, a més del president i Jettou també hi ha assistit els ministres de Treball, Hassan Mansouri; el d’Estat, Abbas Farsi; el d’Agricultura, Mohamed Lauser; el d’Ordenació del Territori, Aigua i Medi Ambient, Mohamed El Yazghi, i la ministra d’Afers Exteriors i Cooperació, Nezha Chekrouni.

En aquest sentit, el president Maragall ha destacat l’ampli nombre de col•laboradors ministerials que han participat en l’esmorzar.

Pasqual Maragall també ha dit que les inversions al Marroc seran bones, ja que “si invertim i els empresaris venen, els marroquins que venen a casa nostra a treballar es trobaran una societat més coneixedora del que ells són”. Si a aquest fet s’hi afegeix que els desplaçaments migratoris dels marroquins es fan “sobre bases més  raonables, més preparades i més planificades tots hi guanyarem”, ha afirmat el president.

El mandatari català inaugura aquest migdia el Fòrum “Les relacions Econòmiques Marroc-espanya: Un nou alè de Catalunya”, amb l’assistència del ministre d’Economia i una nodrida representació d’empresaris catalans i marroquins. Durant aquest fòrum el president ha signat l’acord de creació de la Fundació Catalunya-Marroc, una entitat que pretén estrènyer les relacions empresarials entre ambdós països.

Després d’aquest acte, el president de la Generalitat dinarà amb personalitats econòmiques marroquines i agents econòmics catalans. Ja a la tarda, Pasqual Maragall inaugurarà la Plataforma Empresarial del COPCA, acompanyat del conseller Esteve. El COPCA està present al Marroc amb oficina pròpia des de l’any 1990. Enguany aquest organisme posarà en marxa el servei de Plataformes Empresarials a 10 oficines de les 37 que té a diferents països del món. Una d’aquestes oficines és la de Casablanca. Aquesta té l’objectiu de facilitar la implantació de les empreses catalanes al mercat, facilitant-los una oficina pròpia a les dependències del COPCA i suport en la gestió.

A Casablanca, el president Maragall també té previst realitzar un acte amb un clar sentit emotiu, al monument commemoratiu de l’atemptat del 16 de maig  de 2003, té previst fer-hi una ofrena floral. Hi anirà acompanyat del wali de Casablanca, M’hamed Dryef.

Nota: S’han enviat fotografies de l’entrevista del president Maragall amb el pimer ministre del Marroc.