Oficina del President

Pasqual Maragall agraeix "el seny i el bon comportament de tothom" per resoldre el tancament dels immigrants

query_builder   6 juny 2004 09:12

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall agraeix "el seny i el bon comportament de tothom" per resoldre el tancament dels immigrants

6-06-2004

El president recorda que s’ha d’optar per controlar la immigració en origen

Pasqual Maragall agraeix “el seny i el bon comportament de tothom” per resoldre el tancament dels immigrants

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha agraït aquest migdia “el seny i el bon comportament de tothom” a l’hora de resoldre la tancada que s’ha produït la nit passada a la Catedral de Barcelona i a l’església del Pi de la mateixa ciutat. El president, que ha fet aquestes declaracions a la Fira de la Cirera de Sant Climent de Llobregat, ha afirmat: “la immigració és un tema molt difícil perquè és un drama per a molta gent. Però també vull dir que s’ha resolt molt positivament, molt ràpidament i amb bones maneres”.

El final de la polèmica ha estat “gràcies a la maduresa d’aquesta gent –ha afegit el president-, i també al comportament de les persones que van fer la mediació, que eren les persones acreditades per fer-ho que van ser la senyora Nuria Gispert, de Cáritas, el diputat Mohamed Chaib”. Ha recordat que es tracta de dues persones amb un “coneixement profund del tema” i que parlen “un llenguatge que els altres entenen”. Per aquest motiu, ha afegit, “dono tant valor a diputats que vinguin de la immigració perquè la integració és això”.

El president també ha volgut tenir paraules d’agraïment pel delegat del Govern, Joan Rangel, i la consellera d’Interior, Montserrat Tura, per la celeritat en resoldre el tema i ha recordat que el darrer tancament que es va produir a l’església del Pi es va allargar, fet que “ens va fer trobar en una situació molt difícil”. Així, ha explicat: “si es pot parlar i  hi ha un diàleg, no es creen situacions que es compliquen per elles mateixes”.

Inversions per evitar el drama humà

Pasqual Maragall també ha volgut fer referència als motius de la immigració i ha recordat el seu darrer viatge al Marroc. Així ha declarat: “estic convençut que la immigració és un tema que s’ha de regular millor; és molt difícil, perquè és un fenomen espontani, molt poc controlat i s’ha de regular millor des d’origen”. Ha afegit que els immigrants arriben a casa nostra amb una situació irregular perquè “no hi ha un canal oficial per a fer-ho” d’altra manera. Per aquest motiu, considera que tant els països d’origen com els receptors tenen la seva part de responsabilitat.

Ha insistit en el seu viatge al Marroc i en el fet que l’empresari català està disposat a invertir en aquest país perquè, d’aquesta manera, els treballadors que arriben a Catalunya poden trobar un lloc de treball a la seva terra sense la necessitat de passar per  “un drama humà tant important” com és el que envolta a la immigració.