- Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte solemne d’imposició de togues del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell a Sentmenat
- També s’han lliurat les insígnies d’honor als professionals que fa 25 i 50 anys que estan col·legiats
El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, ha assistit aquesta tarda a l’acte solemne d’imposició de togues del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell, que suposa el bateig professional dels nous col·legiats que s’incorporen a la professió. En el decurs de la vetllada també s’han lliurat les insígnies d’honor als professionals de l’advocacia que fa 25 i 50 anys que estan col·legiats.
Durant la seva intervenció, el conseller Espadaler, ha felicitat els nous advocats i advocades que han rebut avui la toga, símbol de la seva entrada en una professió que “s’ha d’exercir amb vocació, responsabilitat i compromís”.
D’altra banda, Espadaler també ha manifestat que “estem en un any de canvis, de canvis profunds” amb l’aplicació de la nova Llei d’Eficiència, “que ens exigeix molt a tots, però crec que ens n’estem sortint molt bé”.
“Volem ser punta de llança. Ho som amb el conveni que hem signat, és una aposta per la defensa dels més vulnerables”, ha dit, i ha recordat que aquest divendres s’han publicat les bases de la convocatòria de beques per a la preparació d’oposicions a judicatura i fiscalia i lletrats de l’Administració de Justícia.
“Entre tots serem capaços de modernitzar la justícia. Sempre he sentit la cantarella que la justícia és lenta, que la justícia ha de canviar, doncs ara tenim l’oportunitat, i no la deixarem passar”, ha conclòs.
Per part seva, la secretària general del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Encarna Orduna, ha expressat que “la Llei d’Eficiència sabem que és la vostra preocupació ara mateix”, ha dit dirigint-se als nous advocats i advocades, però ha celebrat els convenis signats per part del Consell de l'Advocacia Catalana i la Conselleria: “Aquí a Catalunya s’han fet els deures. Aquest model per nosaltres és un exemple”.
A més, l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, ha sostingut que ser polític i advocat són dues professions molt semblants, “a les que dediquem moltes hores, ho fem amb molta passió i sempre hem de continuar aprenent”. A més, ha destacat que “l’objectiu és el mateix, millorar la vida de les persones, i el pilar fonamental és garantir els seus drets dels ciutadans i ciutadanes”.
El president del CICAC, Joan Martínez, ha manifestat que el camí dels nous advocats i advocades “segur que ha estat complicat, però també ple de satisfaccions i de celebracions”, i ha realçat la mediació, “una eina que utilitzes per als altres, però també utilitzes per a tu mateix”.
Finalment, la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell, Eulàlia Barros, ha animat els nous advocats i advocades a “no defallir i continuar treballant”, i ha afegit: “Podeu estar ben segurs que ens en sortirem. L’advocacia sempre ha estat a l'altura de tots els reptes”.
També han assistit a l’acte l’exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró; l’alcalde de Badia del Vallès, Josep Martínez; la tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Sabadell; el síndic municipal de Greuges de la localitat, Josep Escartín; els degans dels Col·legis de l’Advocacia de Barcelona, Figueres, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sant Feliu, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic, i representants de cossos de seguretat de la ciutat, entre d’altres.