Oficina del President

El president Pasqual Maragall anuncia una devolució de les competències als ajuntaments

query_builder   22 abril 2004 11:25

event_note Nota de premsa

El president Pasqual Maragall anuncia una devolució de les competències als ajuntaments

22-4-2004

El mandatari català diu que això serà possible amb el nou finançament que tindrà Catalunya aquesta legislatura

El president Pasqual Maragall anuncia una devolució de les competències als ajuntaments

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha anunciat aquest migdia, a Tiana, que el Govern català té la intenció de tirar endavant un projecte de devolució de competències i recursos als ajuntaments que té previst presentar després de l’estiu.

El president ha explicat que això es podrà fer gràcies al nou finançament que tindrà Catalunya en aquesta legislatura.  “Tot això –ha dit-  no es podria produir si no hi hagués una reforma dels sistema de finançament autonòmic que per força s’ha d’enfocar d’entrada i, hem consta, que les paraules de Jordi Sevilla no han estat dites amb la intenció de defugir aquesta qüestió, perquè sap que aquest és un tema fonamental per Andalusia, per Catalunya i per a tothom”.  En la mateixa línia, ha afegit que “l’únic que ha volgut indicar Sevilla és que aquest no és un tema fàcil, però sí urgent” i que “les idees estan madures, perquè fa anys que parlem del tema, i arribar a conclusions no serà difícil, com alguns es poden arribar a imaginar”.

Després d’enumerar algunes de les prioritats del Govern català per aquesta legislatura, el president ha afirmat que aquest objectiu de retorn de les competències serà bàsic. “Els ajuntaments -ha afegit- han de tenir més veu en determinades qüestions com la educació, la cultura i la salut” i “el govern català està aquí per portar el poder quan més a prop de la gent millor”.

Pasqual Maragall ha fet aquestes afirmacions després de visitar l’Ajuntament de Tiana, on s’ha reunit amb l’alcalde de la població, Ferran Vallespinós. Prèviament, Maragall ha visitat la casa de colònies i alberg, La Conreria, de la Fundació Pere Tarrés, acompanyat de la delegada del Govern a Barcelona, Carme Sanmiguel. A continuació, s’ha reunit amb la junta de la Fundació Pere Tarrés, encapçalada pel seu president, Antoni Millet, i el director-gerent de l’entitat, Josep Oriol Pujol.

La Fundació Pere Tarrés és una organització no lucrativa que té com a finalitat promoure l’educació en el lleure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu. Aquesta fundació és qui gestiona la casa La Conreria, que s’ofereix a organitzacions de lleure, entitats i altres entitats per a usar com a casa de colònies, alberg de Joventut o com a casa d’espiritualitat. També està concebuda com el primer centre de Cooperació i Solidaritat que s’ha especialitzat i ambientat per oferir un programa complet de descoberta, treball i conscienciació sobre la realitat dels països en vies de desenvolupament. En aquest projecte la Fundació Pere Tarrés treballa conjuntament amb Intermón-Oxfam.