President

El president Maragall reclama acords i diàleg interreligiós per garantir unes normes de convivència al món

query_builder   7 juliol 2004 20:08

event_note Nota de premsa

El president Maragall reclama acords i diàleg interreligiós per garantir unes normes de convivència al món

7-7-2004

Ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la inauguració del IV Parlament de les Religions del Món

El president Maragall reclama acords i diàleg interreligiós per garantir unes “normes de convivència” al món

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha demanat avui un esforç al Parlament de les Religions del Món per tal de garantir unes normes de convivència al món. El president, que ha intervingut en l’acte inaugural del IV Parlament de les Religions del Món, ha demanat als assistents que apostin pel diàleg entre els representants de les diferents religions i els seus déus “per tal de posar-nos d’acord en un seguit de normes de convivència”.

Pasqual Maragall considera que aquest diàleg és clau i només depèn de la humanitat. Així, ha afirmat que tant de bo que s’arribi a aquest acord, ja que “si no, la terra, la raça humana pot desaparèixer -ha dit-. Ho sabem per primer cop a la història perquè, per primer cop a la història, tenim els mitjans suficients per destruir la terra, però potser també tenim els mitjans per entendre’ns els uns als altres. Tot plegat depèn de tots nosaltres”. El president ha explicat que les religions són “la màxima expressió de les creences” i, per això, “les guerres religioses són les més crues”. Per aquest motiu, els ha desitjat “sort” per tal que el Parlament de les Religions del Món doni els seus fruits.

El president català ha afegit que en el parlament que avui comença es tractaran “quatre ferides obertes a les que la humanitat sencera s’enfronta, com són el deute extern, l’aigua com a font de vida, els refugiats i la violència”. Ha assegurat que aquests són quatre “mals profunds, en la dimensió global del món”. El president reconeix que els acords d’aquests dies no seran suficients, però també ha afirmat que “els camins per la pau s’han de caminar, s’han d’encetar, dia darrera dia, tenaçment, escoltant i comprometent-se”.

Maragall també ha explicat que ja en l’origen del Fòrum Universal de les Cultures hi havia la idea de la trobada de religions “com a expressió de la possibilitat de reconciliar les relacions entre els pobles i entre els humans”.

`