Direcció General de Comunicació

S'obre la convocatòria perquè els ajuntaments puguin sollicitar els ajuts de la llei de barris

El Govern destinarà en una primera fase 99 milions a la millora de barris i àrees urbanes d'atenció especial

query_builder   7 setembre 2004 17:47

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria perquè els ajuntaments puguin sollicitar els ajuts de la llei de barris

El Govern destinarà en una primera fase 99 milions a la millora de barris i àrees urbanes d'atenció especial

El Govern destinarà enguany 99 milions d’euros en concepte d’ajuts als ajuntaments per a la millora dels barris, les àrees urbanes i les viles més degradades. L’acord d’avui desenvolupa així la Llei 2/2004 aprovada el juny passat amb l’objectiu de dotar les administracions catalanes dels instruments i els recursos necessaris per tal d’intervenir en aquestes zones d’atenció especial.

En aquest sentit, aquesta primera quinzena de mes s’obre la convocatòria perquè els ajuntaments puguin cursar les seves sol•licituds per a optar a aquests ajuts ja que el Govern ha aprovat també el decret que determina els requisits pels quals se seleccionaran els barris beneficiaris.

Segons el nou decret, podran rebre finançament els ajuntaments que ho sol•licitin directament, o mitjançant l’associació o la col•laboració amb altres municipis o ens locals. Cada ajuntament només podrà obtenir recursos per a una única intervenció integral en una àrea urbana d’atenció especial, amb l’excepció de Barcelona, que en podrà obtenir dos, a causa de la seva població.

Els criteris d’avaluació per a determinar els barris beneficiaris tindran en compte la regressió urbanística i els dèficits d’equipaments i serveis de la zona, problemes demogràfics com l’alt percentatge d’immigració o el creixement i el tipus de la població, problemes socials com l’atur o el nombre de persones amb pensions assistencials, o dèficits socials i urbans com la falta de transport públic o el percentatge de població en risc d’exclusió.

Els ajuntaments podran cursar les seves sol•licituds per mitjans telemàtics a través de l’extranet de les Administracions catalanes http://www.eacat.net, o directament al Departament de Política Territorial i Obres Públiques i hauran d’adjuntar-hi tota la documentació.

El Decret preveu també la creació d’una Comissió que gestionarà el Fons de Foment del programa de Barris i Àrees urbanes d’atenció especial que serà la responsable de decidir quins seran els projectes beneficiaris i el finançament atorgat. El Fons de Foment és l’instrument financer de la Generalitat destinat a la rehabilitació i la promoció específica d’aquests barris .

Finalment, i tal i com preveu la Llei, es crearà un comitè d’avaluació i seguiment per a cadascun dels projectes que comptin amb el finançament del Fons.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia