Direcció General de Comunicació

Mas descarta consellers del PP al seu govern perquè la seva norma de conducta és atacar les nacionalitats històriques

query_builder   7 setembre 2003 19:20

event_note Nota de premsa

Mas descarta consellers del PP al seu govern perquè la seva norma de conducta és atacar les nacionalitats històriques

El conseller en cap creu que Piqué ha fracassat perquè la seva mà de ministre català no s’ha deixat sentir en temes vitals pel paísMas diu que Catalunya és un país de diàleg i pau i qualifica de calúmnia les acusacions de Maragall contra el nacionalisme català

El conseller en cap, Artur Mas, considera que el Partit Popular “no pot ser al Govern català si la seva norma de conducta és lluitar contra les nacionalitats històriques”. D’aquesta manera, en unes declaracions que ha fet aquesta mateixa tarda, Artur Mas ha descartat la presència de consellers del PP en un futur executiu català governat pels nacionalistes catalans.

En la mateixa línia, i valorant les paraules de l’ex-ministre Josep Piqué, Artur Mas creu que hi ha una tendència per part del PP a presentar “la nova generació de catalans que prenem el relleu com a rupturistes”. Mas ha negat aquest qualificatiu contestant que “aguantarem totes les amenaces verbals d’aquest nacionalisme ranci que representa el PP” i ha assegurat que “no renunciarà a la defensa dels interessos de Catalunya, ni a la seva llibertat per prendre decisions”.

Les acusacions de Maragall són “una calúmnia” per a Catalunya

Segons Mas, les acusacions de Maragall segons les quals la norma del nacionalisme català és la guerra  són “una falsetat i una calúmnia, una nova sortida de to que desqualifica a Maragall”. El conseller en cap també ha afirmat que “Tothom que tingui dos dits de front sap que Catalunya aposta pel diàleg i la pau” i que “alguna cosa hi deu haver fet el nacionalisme català que és qui governa aquest país”.

Artur Mas ha demanat al president del PSC “un exàmen interior” i que entengui que en política “no s’hi val tot”. Mas ha dit que “la crítica és legítima i necessària“ però s’ha de fer sobre “bases certes”. També ha assegurat que dir que al nacionalisme català li agrada la guerra i la confrontació és “prendre el pèl a la gent”.

Piqué “ha fracassat” com a ministre català

El conseller en cap, Artur Mas, també ha manifestat que Josep Piqué, com a ministre català, “ha fracassat a l’hora de defensar els interessos de Catalunya” i, “ni tan sols, ha pogut canviar una mica” la política centralista del Partit Popular. En aquest cas, les declaracions d’Artur Mas són d’una entrevista que avui publica l’Agència Catalana de Notícies.

Per a Artur Mas, “la mà de Piqué no s’ha deixat sentir” en temes tant vitals per al desenvolupament de Catalunya com el Tren de Gran Velocitat, la reducció d’hores de català a les escoles o els complements a les pensions de viduïtat. El conseller en cap considera que Piqué “va fracassar tant a l’hora de defensar la connexió del TGV amb l’aeroport del Prat com a l’hora de fer entendre al seu partit que, a través de la Llei de Qualitat de l’Ensenyament, no s’havien de reduir les hores lectives de català a l’escola”. I li retreu que hagi estat incapaç d’impedir que els populars “fiquessin el nas en les polítiques socials que estàvem fent des de Catalunya” en referència als complements a les pensions de viduïtat que el Govern català ha decidit pagar tot i no ser de la seva competència i que han rebut el rebuig del govern del PP.

En aquest mateix sentit, el conseller ha alertat de la possibilitat que els populars repeteixin majoria absoluta “perquè tenen davant un partit socialista que va a la deriva; m’agradaria que els socialistes ho fessin millor però aquesta és una esperança perduda perquè a hores d’ara no sé si ho poden fer pitjor”. És davant aquesta situació que Artur Mas defineix com a objectius de la seva formació per als pròxims deu anys “garantir -a través d’un nou Estatut- que Catalunya conservi la seva identitat i situar Catalunya com un país de primera fila”. 

D’altra banda, el conseller en cap defensa la trajectòria del Govern català dels darrers quatre anys i ha dit que, contra el que clamava l’oposició, “hem avançat i aplicat el nostre programa electoral”. En referència a les eleccions catalanes, Artur Mas, assegura que “el temps de Maragall ha passat” i que l’equidistància d’ERC “al final tindrà un cost electoral per als republicans”.                                     

               Barcelona, 7 de setembre de 2003