Direcció General de Comunicació

La Secretaria de Comunicació completa la seva estructura

query_builder   4 març 2004 16:38

event_note Nota de premsa

La Secretaria de Comunicació completa la seva estructura

La Secretaria de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha completat la seva estructura amb les últimes incorporacions. La Secretaria està integrada en el Departament de Presidència –del qual és titular el Conseller en Cap– i es posa a disposició dels mitjans de comunicació i dels professionals de la informació i l’opinió amb la voluntat d’afirmar els principis de llibertat d’expressió, pluralisme i transparència, com a valors essencials en el desenvolupament de la democràcia.

En el convenciment que la informació millora la qualitat dels valors cívics, la Secretaria exercirà les competències que té assignades i executarà els pressupostos d’acord amb els interessos generals dels ciutadans de Catalunya.

L’organització de la Secretaria és la següent:

-Secretaria de Comunicació del Govern: el titular és Miquel Sellarès. Coordina la comunicació de l’acció del Govern, fa el seguiment informatiu de les seves activitats, supervisa les actuacions en matèria de mitjans de comunicació audiovisual i té cura de la relació institucional entre el Govern de la Generalitat i els mitjans. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió també es relacionen amb el Departament de la Presidència a través de la Secretaria. L’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat, així com la seva xarxa de llibreries, també s’adscriu al Departament mitjançant la Secretaria. Josep Gifreu n’és assessor extern.

 Oficina de Comunicació del Govern: el director és Jordi Fortuny. L’Oficina de Comunicació del Govern s’encarrega de la direcció, coordinació i seguiment de la política informativa del Govern, prepara els comunicats del Govern, coordina els serveis de premsa dels Departaments i exerceix de font oficial i interlocutor habitual dels responsables dels mitjans.

 Subdirecció General de Mitjans Audiovisuals:  Santiago Ramentol és el titular. Aquesta Subdirecció exerceix les competències de la Secretaria de Comunicació en matèria de mitjans de comunicació audiovisuals. Entre aquestes competències hi ha la concessió d’emissores de freqüència modulada i televisió local a Catalunya, l’elaboració de la normativa referent a l’ordenació i regulació del serveis audiovisuals i el control i sanció en aquesta matèria.

 Subdirecció de Comunicació: el titular és Antoni Batista. Planifica estratègies comunicacionals i coordina la imatge exterior del Govern. S’ocupa de l’assistència al titular de la Secretaria de Comunicació en l’exercici de les seves funcions de relacions amb els mitjans de comunicació.

La Secretaria de Comunicació del Govern treballa en equip i de manera coordinada amb els gabinets de premsa del President, del Conseller en cap, del Conseller portaveu del Govern, del Conseller de Relacions Institucionals i Participació i amb la Direcció General de Difusió Corporativa.

CURRÍCULUMS

 Miquel Sellarès i Perelló. És nascut a Barcelona l’any 1946. Llicenciat en Filosofia i Lletres, és periodista i president de la Fundació Centre de Documentació Política. Ha estat director de la revista Debat Nacionalista i col•laborador habitual de diversos mitjans. La seva trajectòria política s’inicia en la clandestinitat antifranquista, on té un paper important en l’Assemblea de Catalunya. L’any 1982 va ser nomenat el primer Director General de Seguretat Ciutadana de la Generalitat. Ha tingut també una destacada militància cultural, que ha culminat en la seva presència a la junta d’Òmnium Cultural. És autor de tres llibres.

 Jordi Fortuny i Batalla. Nascut el 1955 a Barcelona. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ser cap d’informació econòmica de TVC (1987-97) i director del setmanari El Temps (1997-2001). En el moment d’incorporar-se a la direcció de l’Oficina era co-director del programa Àgora de TVC. També ha presidit la Comissió de Periodisme Digital del Col•legi de Periodistes de Catalunya.

 Santiago Ramentol i Massana. Va néixer a Barcelona el 1948. És Doctor en Ciències de la Comunicació i periodista, professor de Comunicació Científica i de Societat de la Informació a la UAB i conseller del Consell de la Informació de Catalunya. Ha estat director d’informatius diaris en català de TVE Catalunya, redactor en cap d’El Periódico de Catalunya (cultura i ciència), director del diari Avui, de Ràdio Estel i de la revista Ciència i Vida. És autor de diversos llibres.

 Antoni Batista Viladrich. Va néixer a Barcelona el 1952. És Doctor en Ciències de la Comunicació i professor de la UAB. Té 30 anys d’experiència periodística en diversos mitjans, l’últim dels quals és La Vanguardia (1989-2004). Autor de 14 llibres, ha guanyat dos premis de periodisme en llengua catalana: “Premi Avui” (festa de Santa Llúcia, 1986) i “Premi de Periodisme d’Investigació Ramon Barnils” (Premis Octubre, 2001). 

 Josep Gifreu i Pinsach. Nascut a Palol de Revardit (Pla de l’Estany) el 1944. Doctor en Ciències de la Informació per la UAB i llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Periodista en actiu entre 1974 i 1986, és catedràtic d’Universitat des de 1992. Ha estat professor a la UAB (1975-1991), i degà dels Estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra (1993-2000). És autor de diversos llibres sobre comunicació i cultura, articulista, investigador i assessor en polítiques de comunicació.