Direcció General de Comunicació

Mas: "Maragall corre el perill de fer vidalquadrisme" quan acusa la Generalitat de discriminar en funció de l'origen

Per al conseller en cap els socialistes segueixen el mateix model monolític d'Estat que el PP

query_builder   3 setembre 2003 12:01

event_note Nota de premsa

Mas: "Maragall corre el perill de fer vidalquadrisme" quan acusa la Generalitat de discriminar en funció de l'origen

Per al conseller en cap els socialistes segueixen el mateix model monolític d'Estat que el PP

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit avui que Maragall corre el perill de fer vidalquadrisme si segueix sembrant el dubte i la discòrdia sobre el tracte que la Generalitat dóna als catalans en funció del seu origen. Mas, en unes declaracions a Catalunya Ràdio, ha desmentit categòricament el líder socialista i ha dit que és fals i no s’hi valen insinuacions: des de CiU i des de la Generalitat s’ha treballat perquè Catalunya sigui un sol poble.

Per al conseller en cap “no es pot sembrar la llavor de la discòrdia entre la gent d’origen diferent de Catalunya”, una actitud que li recorda la d’Aleix Vidal Quadras, l’exlíder del Partit Popular “que ara fa quatre anys va demanar explícitament el vot per a Maragall”.

D’altra banda, Artur Mas ha afirmat que la darrera trobada dels socialistes a Santillana del Mar ha constatat que “el PSOE, tot i tenir unes formes diferents, en el fons, segueix el model monolític del PP” i ha assegurat  que una vegada més “s’han imposat les tesis de Bono i de Rodríguez Ibarra” pel que fa al model d’Estat.

Per a Mas, Maragall ha estat incapaç d’aconseguir que els socialistes espanyols reivindiquin per a Catalunya aspectes tant essencials per augmentar el seu sostre competencial com són un finançament igual al del País Basc i la capacitat de la Generalitat per a gestionar les grans infraestructures i la immigració o per pagar complements a les pensions sense aixecar polseguera. I ha afegit que, en la reunió de Santillana, “tampoc els hem sentit defensar explícitament les seleccions catalanes o el retorn dels papers de Salamanca”.

Per tot plegat, el conseller en cap considera que Maragall no representa en absolut la defensa de Catalunya i que si, avui, Aznar l’ataca és només perquè l’utilitza “com a cap de turc per debilitar el PSOE ja que el que realment preocupa al President espanyol és tornar a obtenir una majoria absoluta que li permetrà fer una política contra les nacionalitats històriques i els partits nacionalistes”.  Els atacs a Maragall, afirma el conseller, tenen com a últim objectiu “descohesionar el PSOE”, un partit que a Santillana ha conclòs els seus documents sobre l’Espanya autonòmica “amb un amor a Espanya, un lema que podria haver dit qualsevol dirigent del PP”.

Respecte la data de les eleccions autonòmiques a Catalunya, Artur Mas ha augurat que com a molt tard, el president Pujol la farà pública d’aquí a quinze dies. Tot i això, ha recordat que el marge de maniobra és curt “el 9 o el 16 de novembre” perquè el Govern de CiU no vol que els comicis catalans se solapin amb els de Madrid, que se celebraran el 26 d’octubre.

Barcelona, 3 de setembre de 2003