La Generalitat destinarà 4,3 M€ a la millora del traçat entre Llers i Albanyà (Alt Empordà) de les carreteres GI-510 i GI-511. El Govern ha aprovat avui l’ocupació urgent dels terrenys afectats per les obres de millora. L’objectiu principal de l’actuació és incrementar la seguretat de la circulació i adequar-la al creixent nombre de vehicles que utilitza aquestes vies.

Les obres, que està previst que comencin el proper mes de maig i que estiguin enllestides en un any, inclouran la renovació del paviment, la millora del desguàs i la de les barreres de seguretat. Les actuacions més destacades són la construcció d’un pont sobre el riu Muga, la rectificació d’alguns revolts, la construcció d’un carril d’espera a l’accés a Cistella, un carril d’acceleració a la carretera cap a Llers, una nova rotonda i la millora de les travesseres de les poblacions.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

• El Govern acorda l’ocupació urgent dels béns afectats per a l’execució d’obres en un punt. Aquestes obres comportaran una millora substancial per a la xarxa viària, pel trànsit rodat i conseqüentment per a la seguretat dels usuaris.

En concret, aquest projecte té per objecte el condicionament de la carretera Gi-510, entre els punts quilomètrics 0,000 i 6,522 (de Llers a Terrades), i la carretera Gi-511, entre els punts quilomètrics 0,000 i 11,718 (de Terrades a Albanyà) en el tram Llers-Albanyà.

Actualment, l’increment d’intensitat del trànsit, l’estat actual del ferm, l’actual traçat i secció de la carretera, fan necessària l’obra projectada a fi d’incrementar la seguretat de la circulació i d’adequar-la al nombre de vehicles que hi circula.

Aquestes obres inclouran la renovació del paviment, la millora del desguàs i, la de les barreres de seguretat.

Com a actuacions singulars cal esmentar les següents:

- Construcció d’un nou pont sobre la Muga, de 24 metres de longitud.

- Millora del traçat amb rectificació dels revolts i de la rasant en el tram del Pk 3,7 al 4,4 de la Gi-511.

- Construcció d’un carril d’espera per a l’accés a Cistella.

- Construcció d’un carril d’acceleració per accedir a la carretera cap a Llers.

- Construcció d’una rotonda.

- Millora del revolt del Pk 8,2 de la Gi-511

- Millora de les travesseres de les poblacions, mitjançant el cobriment de les cunetes.

El pressupost previst per aquesta actuació és de 4,3 M€ i es preveu que les obres comencin el proper mes de maig, amb un termini d’execució de 12 mesos.