Direcció General de Comunicació

La Generalitat millora la carretera entre Llers i Albanyà, a l'Alt Empordà

query_builder   3 febrer 2004 16:44

event_note Nota de premsa

La Generalitat millora la carretera entre Llers i Albanyà, a l'Alt Empordà

La Generalitat destinarà 4,3 M€ a la millora del traçat entre Llers i Albanyà (Alt Empordà) de les carreteres GI-510 i GI-511. El Govern ha aprovat avui l’ocupació urgent dels terrenys afectats per les obres de millora. L’objectiu principal de l’actuació és incrementar la seguretat de la circulació i adequar-la al creixent nombre de vehicles que utilitza aquestes vies.

Les obres, que està previst que comencin el proper mes de maig i que estiguin enllestides en un any, inclouran la renovació del paviment, la millora del desguàs i la de les barreres de seguretat. Les actuacions més destacades són la construcció d’un pont sobre el riu Muga, la rectificació d’alguns revolts, la construcció d’un carril d’espera a l’accés a Cistella, un carril d’acceleració a la carretera cap a Llers, una nova rotonda i la millora de les travesseres de les poblacions.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

• El Govern acorda l’ocupació urgent dels béns afectats per a l’execució d’obres en un punt. Aquestes obres comportaran una millora substancial per a la xarxa viària, pel trànsit rodat i conseqüentment per a la seguretat dels usuaris.

En concret, aquest projecte té per objecte el condicionament de la carretera Gi-510, entre els punts quilomètrics 0,000 i 6,522 (de Llers a Terrades), i la carretera Gi-511, entre els punts quilomètrics 0,000 i 11,718 (de Terrades a Albanyà) en el tram Llers-Albanyà.

Actualment, l’increment d’intensitat del trànsit, l’estat actual del ferm, l’actual traçat i secció de la carretera, fan necessària l’obra projectada a fi d’incrementar la seguretat de la circulació i d’adequar-la al nombre de vehicles que hi circula.

Aquestes obres inclouran la renovació del paviment, la millora del desguàs i, la de les barreres de seguretat.

Com a actuacions singulars cal esmentar les següents:

- Construcció d’un nou pont sobre la Muga, de 24 metres de longitud.

- Millora del traçat amb rectificació dels revolts i de la rasant en el tram del Pk 3,7 al 4,4 de la Gi-511.

- Construcció d’un carril d’espera per a l’accés a Cistella.

- Construcció d’un carril d’acceleració per accedir a la carretera cap a Llers.

- Construcció d’una rotonda.

- Millora del revolt del Pk 8,2 de la Gi-511

- Millora de les travesseres de les poblacions, mitjançant el cobriment de les cunetes.

El pressupost previst per aquesta actuació és de 4,3 M€ i es preveu que les obres comencin el proper mes de maig, amb un termini d’execució de 12 mesos.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia