Direcció General de Comunicació

La Casa de la Generalitat de Perpinyà presenta el portal CAT365 als catalans de la Catalunya Nord

Aquest programa permet gestionar documents oficials sense necessitat de desplaçar-se a l'administració concreta

query_builder   12 novembre 2003 17:50

event_note Nota de premsa

La Casa de la Generalitat de Perpinyà presenta el portal CAT365 als catalans de la Catalunya Nord

Aquest programa permet gestionar documents oficials sense necessitat de desplaçar-se a l'administració concreta

La Casa de la Generalitat a Perpinyà compta, des d’avui, amb una nova eina de suport adreçada als catalans que viuen fora de Catalunya: un punt de connexió gratuït al portal www.cat365.net, el portal de les administracions públiques de Catalunya. El nou punt de connexió l’han presentat aquesta tarda, la directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Marysé Olivé; el director general d’Afers Interdepartamentals de la Generalitat de Catalunya, Carles Agustí, i el director general de Planificació Operativa de la mateixa institució, Joan Ramon Marsal.

En l’acte celebrat avui a la Casa de la Generalitat, s’ha fet una demostració dels serveis que ofereix el CAT365 i 4 voluntaris han pogut fer in situ els tràmits corresponents per registrar-se com a usuaris del servei, donant-se d’alta i així poder gaudir dels seus avantatges.

El CAT365 permet que l’usuari disposi de tota aquella informació que pugui ser útil en àmbits tan diversos com la formació en llengua catalana, la història de la cultura catalana, serveis de traducció o l’enllaç amb els mitjans de comunicació. També inclou apartats que permeten al ciutadà solucionar tràmits que fins ara  l’obligaven a llargs desplaçaments i que, a partir d’ara, podrà gestionar des d’una terminal informàtica i fer molt més àgil el procés.

El portal s’implanta a Perpinyà com una activitat integradora més de les que es desenvolupen a la Casa de la Generalitat. Des de la seva creació, la Casa està duent a terme activitats diverses per fer conèixer al màxim la cultura catalana, organitzant tot tipus d’intercanvis per apropar cada vegada més la Catalunya Nord amb la Catalunya Sud.

Més de 60 inscrits a cursos de català, només en el primer curs

Dins les activitats que s’hi desenvolupen destaquen els tallers, les exposicions i, sobretot, els cursos de català. Precisament els cursos, iniciats aquest any, han tingut una excel•lent acollida. Aquest curs ja estan rebent classe seixanta alumnes repartits en tres grups de vint persones mentre que quaranta persones més ja s’han inscrit per a propers cursos. La majoria dels alumnes són d’origen francès que mai havien tingut cap contacte amb la cultura catalana. Els cursos de català, així com les conferències i les múltiples activitats que es desenvolupen, ajuden, per tant, a promoure i fomentar el coneixement del català així com la cultura i les tradicions catalanes a la Catalunya Nord.