Direcció General de Comunicació

La Generalitat aprova destinar 6 milions d'euros a la recuperació de l'Estany d'Ivars

query_builder   13 desembre 2002 18:18

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova destinar 6 milions d'euros a la recuperació de l'Estany d'Ivars

El Govern de la Generalitat, aportarà 6 milions d’euros a la recuperació del paratge natural de l’Estany d’Ivars d’Urgell - Vila-Sana (comarca del Pla d’Urgell). El passat 10 de desembre, a la reunió de la comissió per a Assumptes Econòmics es va acordar la incorporació del Govern al Consorci encarregat de la recuperació de l’estany.

D’aquesta manera, la Generalitat concreta la seva aportació econòmica per a la recuperació d’aquest paratge. Aquests recursos seran aportats en parts iguals pels departaments d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Medi Ambient. Cal recordar que el passat 21 de juliol, el conseller en cap, Artur Mas, en un acte just a la zona que en un futur ocuparà l’estany, es va comprometre a la constitució d’aquest Consorci que, una vegada es constitueixi, serà l’organisme encarregat de l’execució del Pla especial de protecció del medi natural i paisatge de l’estany i de la conservació, millora i manteniment d’aquest paisatge. La resta d’aportacions aniran a càrrec de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Vila-Sana, l’Ajuntament d’Ivars, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i la Universitat de Lleida.

El projecte de recuperació d’aquest paratge natural, que suposarà convertir-se en l’estany més gran de Catalunya amb 132 hectàrees, de les quals 97 seran humides i 35 formaran part de la zona perifèrica,  inclou també la restitució de diferents hàbitats naturals i, per aconseguir-ho, es preveu la creació d’entre 12 i 15 illes artificials. Amb aquest projecte, l’Estany d’Ivars es convertirà en un gran potencial turístic per les terres de Lleida.