Direcció General de Comunicació

El Govern adjudica llicències provisionals de ràdio municipal de Solsona i Sant Vicenç de Montalt

query_builder   22 juny 2004 17:06

event_note Nota de premsa

El Govern adjudica llicències provisionals de ràdio municipal de Solsona i Sant Vicenç de Montalt

El Govern ha adjudicat provisionalment la gestió de dues emissores de ràdio de freqüència modulada als municipis de Solsona i Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Amb aquestes noves llicències els habitants d’aquestes localitats tindran un nou servei públic i s’ampliarà l’espectre radioelèctric de Catalunya.

Segons el compromís de l’Ajuntament de Solsona, la nova emissora municipal emetrà almenys 21 hores per setmana. La totalitat de la programació serà en català i el contingut serà únicament d’àmbit local, és a dir, sense connexió a emissores comercials ni a cadenes de radiodifusió.

Quant a la nova emissora municipal de Sant Vicenç de Montalt, al Maresme, l’ajuntament de la localitat es compromet a programar una emissió de, com a mínim, 63 hores setmanals. En aquest cas, el català serà la llengua d’ús en el 95% de la programació de l’emissora.

Dies enrere, el Parlament de Catalunya va aprovar la modificació de la llei del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). A partir de l’entrada en vigor d’aquesta modificació, el Govern necessitarà l’informe favorable del CAC per concedir les llicències d’emissió a mitjans audiovisuals.