Direcció General de Comunicació

El Govern aprova ajudes a la creació artística i a la llengua

query_builder   2 març 2004 18:36

event_note Nota de premsa

El Govern aprova ajudes a la creació artística i a la llengua

En la reunió d’aquest dimarts, 2 de març, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha adoptat un seguit d’acords per impulsar diferents disciplines artístiques i promoure l’ús de la llengua catalana en el món de la cultura.

En primer lloc, el Govern ha aprovat avui la concessió d’ajuts i subvencions adreçats a les diferents activitats:

 Artistes visuals. D’aquesta manera es vol estimular i potenciar l’activitat de tots aquells artistes que treballen en aquest camp.

 Edicions en llengua catalana d’especial interès cultural. Amb l’objectiu de fer possible una diversificació més gran de la producció editorial en català.

 Edició de fonogrames. Donar suport als creadors musicals i als intèrprets catalans així com diversificar i complementar els ajuts a activitats musicals de caràcter professional.

 Jove creativitat. Promoure i estimular la jove creativitat amb una especial atenció als components d’innovació basada en una relació intersectorial entre humanistes i científics a través de nous llenguatges i les noves tecnologies. L’atorgament d’aquests ajuts també té com a finalitat col•laborar en l’activació de projectes.

Aquests ajuts sumen un total de 565.000€. També s’ha aprovat una subvenció de 60.000€ per a la Institució de les Lletres Catalanes amb la finalitat d’impulsar la traducció al català d’obres literàries en altres llengües, a més de la investigació, promoció i difusió del producte literari en tots els seus àmbits.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

- Al Departament de Cultura, 565.000 EUR per a la concessió d’ajuts i subvencions a:

- artistes visuals. Per tal d’estimular i impulsar l’activitat de tots aquells artistes que treballen professionalment en el camp de les arts visuals.

- edicions en llengua catalana d’especial interès cultural. Té per objectiu fer possible una diversificació més gran dels ajuts al llibre i a la producció editorial en català.

- edició de fonogrames. L’objectiu d’aquests ajuts és el de continuar donant suport als creadors musicals i als intèrprets catalans, i així diversificar i complementar els ajuts a activitats musicals de caràcter professional.

- jove creativitat. L’objectiu d’aquestes beques és fer possible la creació i la recerca més innovadora des d’una relació intersectorial entre humanistes i científics, per mitjà de nous llenguatges i amb les noves tecnologies com a intermediari, i així estimular i promoure la jove creativitat, amb especial atenció als components d’innovació, i col•laborar en l’activació de projectes que tinguin possibilitats raonables de ser realitzats en un futur immediat.

- 60.372,81 € a la Institució de les Lletres Catalanes per a la concessió de subvencions per a propostes de traducció al català d’obres literàries en altres llengües. La vitalitat de la literatura catalana depèn, en primer lloc, de les condicions sovint adverses en què es mou la creació literària mateixa, però també, en segon lloc, de la incorporació de les grans obres de la literatura clàssica universal a la llengua catalana i de la investigació, promoció i difusió del producte literari en tots els seus àmbits.