Direcció General de Comunicació

Artur Mas: "No estic disposat a renunciar a un aprenentatge intens de la llengua catalana a l'escola"

Considera que el Govern central vol reforçar el concepte d'Espanya unitària i arraconar les identitats diferenciades

query_builder   28 març 2003 19:58

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "No estic disposat a renunciar a un aprenentatge intens de la llengua catalana a l'escola"

Considera que el Govern central vol reforçar el concepte d'Espanya unitària i arraconar les identitats diferenciades

El conseller en cap, Artur Mas, ha fet una dura crítica contra la intenció del Govern espanyol d’aprovar un decret de currículum de primària que ampliaria fins a 5 hores setmanals les classes de llengua castellana, quan en l’actualitat només se n’imparteixen 2 (exactament les mateixes que de llengua catalana). Segons el conseller en cap, encara que Madrid aprovi la mesura, el Govern de la Generalitat “no té cap intenció” de variar el currículum de primària i “seguirà aplicant el model actual”. “No estic disposat a renunciar a un aprenentatge intens” de la llengua catalana a l’escola, ha declarat. En opinió d’Artur Mas, “si alguna llengua està amenaçada és el català i no pas el castellà, i per tant, també a l’escola la llengua a protegir és la catalana”.

Artur Mas ha defensat el model actual dient que “està essent un èxit”, s’està aplicant “sense queixes ni friccions i amb consens” i actualment “tots els alumnes ja surten de l’escola coneixent perfectament tant el català com el castellà”. Preguntat sobre la possible raó per la qual el Govern espanyol podria haver impulsat l’augment d’hores de classe a primària de llengua castellana ha contestat que “tot respon a les ganes de reforçar el concepte d’Espanya unitària i arraconar les identitats diferenciades”. En conclusió, Artur Mas, creu que Madrid vol “remoure una cosa que ja funciona”.

El conseller en cap ha fet aquestes declaracions a l’inici de la clausura de la Primera Trobada del Fòrum Familiar, que ha reunit a bona part dels joves que dirigiran les empreses familiars més importants de tot l’Estat. En la clausura de la trobada, Artur Mas ha parlat dels reptes de futur que afronten aquest tipus d’empreses, essencials en l’economia catalana ja que suposen el 65% de les corporacions a tot l’Estat.

`