Direcció General de Comunicació

Artur Mas demana al nou Govern central que prioritzi la millora de les pensions

El conseller en cap considera premis de consolació la remodelació de l'executiu del PP

query_builder   4 setembre 2003 16:37

event_note Nota de premsa

Artur Mas demana al nou Govern central que prioritzi la millora de les pensions

El conseller en cap considera premis de consolació la remodelació de l'executiu del PP

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest matí al nou Govern central sorgit de les últimes remodelacions ministerials que es dediqui a apujar i complementar les pensions, per exemple les de viduïtat i que no posi més entrebancs al Govern català en les polítiques socials que aquest du a terme no només pel que fa als complements de pensions sinó també a la gestió de la formació continuada o a l’obertura d’oficines a l’estranger per facilitar la contractació d’immigrants en origen.

Artur Mas ha fet aquesta sol•licitud al nou executiu central un dia després dels canvis de cartera anunciats per José Maria Aznar. Uns relleus que el conseller en cap defineix com a “premis de consolació per a unes persones que haurien pogut ser més i que finalment no han estat i ara se’ls compensa”.

Després de la inauguració de la Fira Expohogar, el conseller en cap ha fet una valoració global del nou executiu d’Aznar més enllà de les persones “perquè els ministres l’únic que faran serà executar la política del PP i d’Aznar” i és en aquest sentit que ha predit que no hi haurà canvis: “la política la dirigeix Aznar i, en relació a les nacionalitats històriques, aquesta no canviarà”. També des del punt de vista econòmic, Artur Mas creu que hi haurà “continuïtat en una política que jo considero bona i en la qual hem pogut influir en diverses ocasions” i , en canvi, ha demanat més “sensibilitat social” al nou Govern de cara als pressuposts de l’any vinent. 

Es davant aquesta situació que Artur Mas assegura que a Catalunya li interessa tenir un Govern a Madrid “sensible a les nacionalitats històriques”, unes característiques que per a ell no compleixen ni el PP ni el PSOE “que duen a terme una política contrària a l’autonomia catalana”. És en aquest sentit que el conseller en cap ha advertit del perill d’una majoria absoluta a Madrid i s’ha mostrat preocupat per la crisi interna del PSOE “perquè per via indirecta enforteix el Partit Popular i això no interessa a Catalunya”. Per a Mas, la dimissió de l’exministra socialista Cristina Alberdi reforça “una imatge de fortalesa del PP davant una percepció de debilitat del PSOE” i evidencia “el desgavell i el no acabar de fer net” del partit socialista.

 Barcelona, 4 de setembre de 2003