Direcció General de Comunicació

Artur Mas afirma que la proposta del nou Estatut és un camí on només s'ha de mirar endavant i no es pot fer marxa enrere

Entrevista del conseller en cap al programa "La mirada crítica" de Telecinco

query_builder   22 abril 2003 13:34

event_note Nota de premsa

Artur Mas afirma que la proposta del nou Estatut és un camí on només s'ha de mirar endavant i no es pot fer marxa enrere

Entrevista del conseller en cap al programa "La mirada crítica" de Telecinco

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que els partits que proposen un nou Estatut per Catalunya han de mantenir ferm el seu compromís per tal que pugui ser una realitat que una vegada plantejada no es pugui fer enrere i tan sols es pugui mirar endavant. Artur Mas ha assegurat que el nou Estatut de Catalunya és un camí sense retorn, ja que dels cinc partits amb representació al Parlament de Catalunya, 4 volen un nou Estatut. En aquest sentit Mas ha advertit que la proposta de nou Estatut no pot ser electoralista o oportunista.

Segons Mas “és absurd que Aznar plantegi aquesta qüestió com una ruptura de la convivència i del pacte constitucional”. “Portem 25 anys d’experiència però això no vol dir que no es pugui tocar res, i a més, aquest pacte es va interpretar a la baixa en contra de Catalunya”. Artur Mas ha assegurat que “Catalunya plantejarà la seva proposta de manera pacífica d’acord amb el marc legal i amb voluntat d’implicar-se en el conjunt de l’Estat”.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions aquest matí en una entrevista al programa “La mirada crítica” de Telecinco.

Durant l’entrevista, Artur Mas ha explicat que el nou Estatut que proposa Convergència i Unió atorga a la Generalitat de Catalunya totes les competències excepte les que de comú acord s’hagi de reservar l’Estat per ser més operatiu. Seria el cas de la defensa i també d’algunes relacions exteriors. “Altres –ha afegit Artur Mas- com els ports, aeroports, els permisos de treball per a immigrants o la presència a les institucions europees ha de ser competència exclusiva de la Generalitat”, per tal d’acostar les decisions del Govern a la gent i fer-les més efectives, d’acord amb el que han de ser les aspiracions nacionals de Catalunya.

El conseller en cap també ha recordat que l’objectiu de Convergència i Unió és governar a Catalunya, tot i que “si els partits espanyols posen com a condició per negociar l’Estatut el fet que ens impliquem més en la governabilitat de l’Estat ho estudiarem.” Respecte la relació amb la resta de partits polítics, Artur Mas ha lamentat que el PP “ens hagi tancat la porta als nassos amb polítiques contràries a les que Catalunya necessita”. D’altra banda, ha definit el president del PSC, Pasqual Maragall, com una persona sense convicció, cansada i sense il•lusió.