Territori

Un tram del carrer de Sants patirà restriccions de trànsit per les obres d'accessibilitat a l'estació de Badal (L5)

query_builder   23 juny 2004 16:30

event_note Nota de premsa

Un tram del carrer de Sants patirà restriccions de trànsit per les obres d'accessibilitat a l'estació de Badal (L5)

El tram del carrer de Sants de Barcelona que va des de l’avinguda Madrid fins a la rambla Brasil patirà restriccions de trànsit a partir del proper dijous, 24 de juny, a la nit i durant dos mesos. El motiu són les obres d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques està fent a l’estació de Badal de la L5.

Així, tal com s’indica en el gràfic, els vehicles que circulin en direcció a l’Hospitalet ho podran fer com fins ara (fletxes blanques). Però pel que fa la circulació en sentit contrari (fletxes grogues), l’itinerari a seguir serà desviar-se per l’avinguda de Madrid, girar a la dreta a la rambla del Brasil i reincorporar-se al carrer de Sants.

Descripció de les obres

Les obres previstes afectaran el vestíbul costat Cornellà (o costat nord) de l’estació, per tant, només serà operatiu el vestíbul del costat Horta. Es construirà un ascensor del carrer al vestíbul, creant un recinte fora de l’actual estació. A la sortida inferior de l’ascensor s’hi col·locarà una nova barrera tarifària

Els passadissos que donaran accés als ascensors de vestíbul fins el nivell d’andana, també es construiran des de la superfície. Els pous d’aquests ascensors aniran adossats a l’estació.

D’altra banda, per a la construcció d’aquesta galeria es canviaran de lloc el quiosc i la caseta per fer fotos carnet que hi ha a la zona.

Aquesta obra forma part del pla del govern per adaptar a les persones amb mobilitat reduïda tota la xarxa de metro i de FGC abans del 31 desembre de 2006, tal com marca la Llei d’accessibilitat aprovada pel Parlament de Catalunya. Actualment, dels 197 vestíbuls d’estació de la xarxa (cal recordar que algunes estacions tenen més d’un vestíbul), 86 ja estan adaptats, 54 en obres i 55 en projecte. Pel que fa als dos vestíbuls de l’estació Plaça de Sants del metro, s’està pendent del traçat definitiu del TGV per intervenir-hi.