Territori

US Airways iniciarà un nou vol directe Barcelona- Filadèlfia

Aquest nou vol és fruit del front comú de captació de nous enllaços intercontinentals

query_builder   18 novembre 2004 17:00

event_note Nota de premsa

US Airways iniciarà un nou vol directe Barcelona- Filadèlfia

Aquest nou vol és fruit del front comú de captació de nous enllaços intercontinentals

Avui, dijous 18 de novembre, s’ha reunit per primera vegada el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries. En aquesta reunió la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i AENA han analitzat les diverses accions de promoció de nous enllaços intercontinentals que estan duent a terme. Fruit dels múltiples contactes engegats, avui s’ha pogut anunciar l’inici d’un nou vol directe entre Barcelona a Filadèlfia de la companyia US Airways. La nova ruta tindrà un vol diari que es posarà en marxa la propera temporada d’estiu.

Barcelona-Filadèlfia

La companyia aèria US Airways iniciarà el proper 17 de maig un nou vol diari i directe entre Barcelona i Filadèlfia. El tipus d’avió previst per operar aquesta nova ruta és un Boeing 767-200, amb una capacitat  de 199 places.

Filadèlfia és la 4arta àrea metropolitana més important d’Estats Units i el seu aeroport constitueix un dels hubs de distribució de vols més importants, que permetrà als viatgers d’aquesta nova ruta connectar directament amb més d’un centenar de ciutats nord-americanes, així com amb 20 destinacions de Canadà i el Carib.

Amb aquesta ruta l’Aeroport de Barcelona comptarà amb un nou vol directe a Estats Units que s’unirà als que ja realitza la companyia Delta Airlines a Nova York durant tot l’any i a Atlanta la temporada d’estiu.

Cal destacar que la posada en servei de la Tercera Pista el passat mes de setembre, així com les noves infraestructures de servei planificades, han permès a l’Aeroport de Barcelona incrementar la seva capacitat possibilitant així el creixement de les operacions i l’establiment de noves companyies i noves rutes com la de Filadèlfia.

US Airways va transportar l’any passat més de 47 milions de passatgers. En l’actualitat té connexions amb 37 estats de la Unió i vola a 11 ciutats europees, el Carib i el Canadà. Disposa d’una flota de 282 avions, la majoria Boieng 737/300. Aquesta companyia també desenvolupa el mercat de la càrrega a través de la seva filial US Airways Express i US Airways Shuttle.

Front comú per captar vols intercontinentals

Des d’aquest estiu la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona han posat en marxa una estratègia comuna per a la captació de noves rutes internacionals de llarg radi coordinats amb AENA i la direcció de l’aeroport. En el marc d’aquests treballs s’ha reunit avui per primera vegada el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries. En aquesta reunió s’han analitzat les diverses accions de promoció que s’estan realitzant, com la participació  en el fòrum de desenvolupament de rutes aèries "Routes" el passat més de setembre. Fruit dels múltiples contactes realitzats ja s’ha lograt engegar aquesta nova ruta entre Barcelona i Estats Units.

Paral·lelament, el govern català, a través del DPTOP, i la Cambra de Comerç de Barcelona han dut a terme diversos estudis que identifiquen rutes aèries intercontinentals que poden ser potencialment viables des de l’Aeroport de Barcelona. Precisament, aquests estudis apunten  la ruta que s’inaugurarà a Filadèlfia, com a una de les més viables comercialment a curt termini. La resta d’enllaços directes a Barcelona que els estudis veuen  amb més possibilitats  són Nova York, Buenos Aires, Sao Paulo, Montreal o Dubai. 

D’aquesta manera, l’acord assolit per engegar vol que avui s’anuncia és un dels primers fruits de l’estratègia comuna per a la captació de noves rutes internacionals de llarg radi que han posat en marxa les administracions, la Cambra i  AENA per impulsar la ciutat de Barcelona i el seu aeroport al nivell que li correspon.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia