Territori

PTOP treu a informació pública l'eix Vic - Olot en el tram Garrotxa

query_builder   30 desembre 2004 10:36

event_note Nota de premsa

PTOP treu a informació pública l'eix Vic - Olot en el tram Garrotxa

El Govern de la Generalitat ha fet públic a través del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’estudi informatiu i d’impacte ambiental del projecte de condicionament de l’eix Vic-Olot en el tram de la Garrotxa La nova proposta, amb un import previst de 146,5 MEUR, modifica de forma sensible el traçat del projecte constructiu adjudicat.

Descripció de l’estudi informatiu

En la nova proposta, el túnel de Bracons de 4.300 metres de longitud, abaixa la cota de la boca nord del túnel banda Garrotxa uns 18 metres per sota de la del projecte constructiu. Aquesta solució, acompanyada d’un desplaçament de l’eix en uns 150 metres cap al sud, permet reduir l’impacte visual en tota la zona de l’ermita de Sant Mateu i evita el pas sota la zona dels Marges.

Tot seguit creua la vall mitjançant un viaducte  de 50 metres sobre la riera de Joanetes i dos falsos túnels, el de la Carrera de 130 metres i el de la Famada, de 110 metres.

El traçat, un cop superada l’actual carretera de Joanetes GIV-5273, que creua el tronc mitjançant un pas superior, es desplaça cap el nord passant per darrera de la Masia de la Codina, amb el Túnel dels Maials de 1.300 metres de longitud sota el serrat de la Guàrdia, evitant qualsevol efecte visual i paisatgístic en el nucli de Joanetes.

La boca sud d’aquest túnel es situa el voltant del Bosc d’Esquerra, on es preveu una restauració de terres seguint el pendent del terreny aplicant una morfologia de talussos  naturals i una distribució de plantes autòctones.

La permeabilitat de la xarxa viària local a la Plana  d’en Bas per on transcorre la traça es facilita a través d’un  pas inferior i el condicionament d’un tram de nova carretera, la variant de Can Trona, que uneix les carreteres GIV-5273, la de Joanetes i la de Sant Privat d’en Bas.

 

Viaducte de 90 metres

Finalment el tronc principal passa mitjançant un viaducte de 90 metres  sobre el riu Fluvià i acaba amb la intersecció de Sant Esteve d’en Bas, consistent en una rotonda situada sobre la carretera C-152 i les connexions adients.  

La longitud total de la nova carretera, des de la boca nord del Túnel de Bracons fins la rotonda de Sant Esteve d’en Bas, és d’uns 4.700 metres. Les seccions tipus considerades són les  següents:

Tronc principal: Calçada: dos carril de circulació de 3.5 metres, mitjana d’un metre, un carril de 3.5 metres (via lenta) i vorals 1,50metres.

Túnel: Dos carrils de circulació de 3.5 metres,  mitjana d’un metre, un carril de 3.5 metres (via lenta) i vorals 0,50 metres i dues voreres de 0.60 metres.

Tots els túnels disposaran dels elements tècnics necessaris per la seva seguretat, d’acord amb  les prescripcions de la normativa aplicable.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia